Разследване на Би Би Си намери несъответствие в серийния номер

...
Разследване на Би Би Си намери несъответствие в серийния номер
Коментари Харесай

Разследване на Би Би Си намери несъответствие в положителната проба на Джокович

Разследване на Би Би Си откри противоречие в серийния номер на позитивния тест за Covid-19, който международният номер 1 в тениса Новак Джокович показа пред управляващите в Австралия в опит да влезе в страната. Джокович разгласи, че е дал позитивна проба за ковид на 16 декември и заради това изиска здравно изключение да влезе в страната, без да си е сложил ваксина против вируса, само че в последна сметка той бе депортиран.

Първоначално за евентуалната неправда сигнализират от немската група за следствия Zerforschung и локалното издание Дер Шпигел, които означават, че серийният номер на позитивния тест на Джокович (7371999) е с по-високо число от отрицателния му тест на 22 декември (7320919).

От Би Би Си са съумели да се снабдят с общо 56 теста за Covid-19, направени в Сърбия, и са сравнили техните серийни номера. Във всички проби прогресията на серийните номера върви редом с датите, като единственото е изключение е тестът на Джокович. Според следствието серийният номер на позитивния тест на Джокович демонстрира, че тестът би трябвало да е взета сред 25 и 28 декември.

От Би Би Си означават, че е допустимо другите лаборатории в Сърбия да употребяват друга номерация, само че другите две проби от същата лаборатория, в която е изработен пробата на Джокович, са с по-малък номер, макар че са взети надлежно два и четири дни по-късно.

От медията означават, че са изпратили събраните данни на Здравното министерство в Сърбия, само че досега не са получили отговор. Новак Джокович също е потърсен за коментар, само че без резултат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР