Разсейването на топлината е с 30% по-голямо от обичайното в

...
Разсейването на топлината е с 30% по-голямо от обичайното в
Коментари Харесай

Графенови сандали пазят хладно на краката

Разсейването на топлината е с 30% по-голямо от нормалното сега

Тъй като графенът има забележителни топлопроводящи свойства, обувките с него получават отлични качества за терморегулация

Графенови сандали могат да разхлаждат краката в горещото време. Те имат стелка от специфичен полимер със наличие на графен и серия отвори, които разрешават проветрение на обувката.

Разработката е на Графеновата лаборатория при Италианския софтуерен институт и италианска компания за обувки и бе показана по време на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2018) в края на февруари в бранша за технологии на бъдещето.

BeDimensional, отделение на ИТИ, е създал методология за разбъркване на графен с композити на база полиол и полуретан, изясняват от института. От тези материали се вършат стелки за сандали.

Серия дребни отвори сред стелката и подметката подпомогат терморегулационните свойства на сандала

Тъй като графенът има забележителни топлопроводящи свойства, обувките с него получават отлични качества за терморегулация. Разсейването на топлината е с 30% по-голямо спрямо продуктите, които сега са на пазара.

Идеята за сандалите с охлаждащите стелки се зародила в съдействие с компания производител на обувки, защото главният й пазар са страните от Арабския свят, споделиха разработчиците на технологията по време на MWC 2018.

За да подкрепят терморегулационните свойства на сандала, откривателите решили да вградят и серия дребни отвори сред стелката и подметката. Въздушният поток в тези отвори подкрепя разсейването на топлината.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР