Разсекретиха резултатите от тестовете за общински стипендии в община Кюстендил

...
Разсекретиха резултатите от тестовете за общински стипендии в община Кюстендил
Коментари Харесай

Разсекретиха резултатите от тестовете за общински стипендии

Разсекретиха резултатите от тестванията за общински стипендии в община Кюстендил пред медии през днешния ден. Тестът се организира при започване на месец юни.

В първа възрастова група ( VIII- IXклас) преди всичко с 35 точки са се класирали трима възпитаници. На второ място в същата възрастова група са класирани шестима възпитаници,а на трето – 13.

Във втората възрастова група (X-XI клас), оптимален брой точки – 36 са получили двама възпитаници, четирима са на второ място, а осем възпитаници - на трето място, осведоми секретарят на община Кюстендил Светослав Василиев.Общо 17 възпитаници ще получат и поощрителни награди.

Стипендията, която ще получат ученицитеспечелили първа наградае в размер на 500 лева Класираните на второ място ще получат по 350 лева, а класираните на трето – по 250 лева Поощрителните награди са в размер на 50 лева

През тази година присъединяване си в теста за общински бяха декларирали 92 възпитаници, от които са се явили 84.

Тестътза общински стипендии се организира за девети път.До момента са взели участие към 900 деца, наградени са над 300 възпитаници от Кюстендил.

Въпросите, които се задават са съобразени с възрастовото равнище на учениците.Те дават опция за преценка, да не се дават еднопосочни отговори, които са обществено удобни.Четири са главните критерии по които се правят оценка учениците: ангажираност, обоснованост,автентичност и креативност.

Решенията на етичните проблеми са оценени по четири параметъра: Автентичност – до каква степен решението издава прочувствена ангажираност и до каква степен е конформно, т.е. предлага обществено желан отговори;
Ангажираност – до каква степен ученикът е подготвен да направи честен избор и да поеме отговорността за него или се пробва да го избегне;
Креативност – до каква степен решението е креативно или следва клишета; Аргументираност – до каква степен аргументацията се основава на етичната вътрешен глас и до каква степен на нереални морални правила.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР