Разрушеният от свлачище емблематичен за Варна ресторант Галатея на нос

...
Разрушеният от свлачище емблематичен за Варна ресторант Галатея на нос
Коментари Харесай

Любимо място за разходка във Варна крие риск за хората

Разрушеният от свлачище емблематичен за Варна ресторант " Галатея " на нос Галата от години притегля гости поради красивата панорама към Варненския залив. Мястото обаче крие сериозен риск за хората, защото там свлачищните процеси не са затихнали изцяло.

През седемдесетте години на предишния век тук се е намирал един от знаците на Варна -ресторант „ Галатея ", построен тъкмо до един от най-старите фарове по Черноморието. Заради неналичието на канализация преди 22 години се засилва свлачище, което събаря фара и живописната тераса на ресторанта.

Сега тя виси над пропастта, стъпалата са натрошени, а парапети няма. Това обаче не стопира хората да идват тук.
Габриела Темелкова: Ние идваме с нашето дете с нашето куче. Няма хора, свободно е. Чисто е. - А за какво идвате тук? - Защото гледката е невероятна и няма хора, не е навалица.Полина Диханова: Идват много хора и има заплаха в действителност, някой в случай че не внимава, нещо да се случи.
Преди 19 години тук е издигнат нов фар, а оградата към него е трябвало да ограничи достъпа до рисковото свлачище. Хората обаче са си създали тясна пътечка в страни от нея.
Калина Белмезова, кмет на регион „ Аспарухово ": Да, мястото има потребност от по-добро обезопасяване. Преди време имаше табела, която установихме, че не е на мястото си да указва сериозността и заплахата, която грози хората. " 1.30 " Ще предприемем всички нужни дейности, тъй че да може да бъде възпрепятстван достъпът на хора до мястото, защото в действителност към момента тези свлачищни процеси вървят.
ВИДЕО: От районната администрация прецизираха, че с изключение на нова табела ще търсят метод да слагат и бариера на пътеката, по която минават хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР