Разпространението на варианта Омикрон може да сложи край на пандемията

...
Разпространението на варианта Омикрон може да сложи край на пандемията
Коментари Харесай

СЗО: След Омикрон идва краят на пандемията

Разпространението на разновидността Омикрон може да постави завършек на пандемията в Европа. Прогнозата е на шефа на Световната здравна организация за Стария континент Ханс Клуге. На този декор във Франция от през днешния ден към този момент са факт по-строгите ограничавания за неимунизираните против Коронавирус.

От Световната здравна организация чакат до месец март 60 на 100 от европейците да се заразят с разновидността Омикрон. Това съгласно специалистите може да приближи Европа до края на пандемията. Все отново от СЗО призоват за нерешителност, заради способността на ковид да се приспособява. След утихването на вълната от Омикрон се чака да има световен имунитет. Това ще стане или с помощта на имунизиране, или с помощта на имунитет след преболедуване, или заради спад във връзка със сезонността.

А във Франция от през днешния ден стартира нова фаза в битката против COVID-19. Хората, които не са имунизирани против ковид, и които не са преболедували, няма да могат да посещават заведения за хранене, питейни заведения, културни обекти, спортни събития и да се возят на влакове на дълги дистанции. Новите ограничавания са свързани с въвеждането на имунизационен документ.

„ Намираме се в доста сложен подтекст, доста тежък за всички, както за държавното управление, по този начин и за жителите. Смятам, че имунизационният документ е потребен за отбраната на хората. И би трябвало да признаем истината - доста хора се ядосват, само че в последна сметка ние не сме учени. Ние просто се опитваме да защитим себе си и да защитим другите също”, счита Антонио, който е гражданин на Париж.

По-строгите ограничавания предизвикаха публичен спор във Франция, като френският Конституционен съвет постанови, че рестрикциите следва да останат в действие единствено до момента в който това е нужно от позиция на битката с пандемията. Повече от 90 % от възрастното население във Франция е изцяло имунизирано.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР