Разплащателните агенции имат изключително важна роля при оценката и предефинирането

...
Разплащателните агенции имат изключително важна роля при оценката и предефинирането
Коментари Харесай

Разплащателните агенции да са нащрек за ефективността на разходите, апелира Порожанов

Разплащателните организации имат извънредно значима роля при оценката и предефинирането на Общата селкостопанска политика (ОСП), тъй като ежедневното ръководство на инструментите на ОСП е в техни ръце. Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов при откриването на конференцията на шефовете на разплащателните организации, която се организира под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Експертите от разплащателните организации са хората, които най-добре схващат и осъзнават мащабите на разноските и административната тежест, която се генерира при използването на ОСП. Те би трябвало да бъдат нащрек във връзка с успеваемостта на разноските. За да обезпечим вярното разходване на средствата от Европа е наложително да подсигуряваме както правата на нашите бенефициери, по този начин и да изградим системите за надзор, без които разплащателните организации не могат да действат ", сподели Порожанов.

"Промяната и модернизацията на административните процеси следва да бъде обсъждана в учредителен, законодателен и софтуерен аспект “, съобщи от своя страна Живко Живков, изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР