Разочарованието си от становищата на дирекциите Образование и Здравеопазване относно

...
Разочарованието си от становищата на дирекциите Образование и Здравеопазване относно
Коментари Харесай

Инициативен комитет продължава със сигналите за неправомерен прием в детските гради

Разочарованието си от мненията на дирекциите " Образование " и " Здравеопазване " по отношение на сигнала за над 4000 деца признати непозволено в детските градини показаха от Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система в следващо писмо до медиите.

Припомняме, че в предходното си писмо, те цитираха данни, съгласно които хиляди деца са признати привилегировано поради болести, които в действителност не би трябвало да им дадат такова преимущество.

Изпратиха сигнали до разнообразни институции, с които настояха за реакция по казуса.

Според тях, в отговорите след инспекция на сигнала са позволени откровени неистини като изказванията за деца с дублирани диагнози, поради което са позволени нарушаванията. Също по този начин с несъстоятелни оправдания са заобиколени и неспазени наредби. Така са ощетени и фактически заболели деца, смятат от Комитета.

В отговор ще бъдат подадени нови сигнали до Столична община, заканват се от Инициативния комитет.

Смятаме, че би трябвало от Общината да управляват шефовете, а не тъкмо те да им търсят опрощение за нарушаванията. Много се надяваме, че от Столична община ще преминат към дисциплинарни санкции, ориентирани към шефовете, пишат още от Комитета.

Те упорстват да се търсят решения на доста наболели проблеми, измежду които дефицитът тук-там в тези заведения, злоупотребите поради монополното състояние, струващо милиони всяка година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР