Разнообразната и балансирана диета е крайъгълен камък на здравословния начин

...
Разнообразната и балансирана диета е крайъгълен камък на здравословния начин
Коментари Харесай

Полезни за мъжкото здраве храни

Разнообразната и уравновесена диета е крайъгълен камък на здравословния метод на живот за всички. Обаче не трябва да се не помни, че здравето на мъжете и дамите има свои характерности, което значи, че би трябвало да има артикули, които са изключително потребни за всеки от половете.

Мъжете би трябвало да обръщат особено внимание на сърдечно-съдовата система, репродуктивната функционалност и здравето на простата, поддържането на естествени равнища на холестерол, построяването на мускули и минимизиране на резултатите от пострадванията, в това число микротравмите от фитнес залата.

Ето какво би трябвало мъжете да включат в диетата си:

Червено месо

Честито! Вашата обичана пържола е превъзходен избор. Нискомаслените части свинско и говеждо месо са снабдени с протеини и левцин – аминокиселина, която взе участие в построяването на мускулна маса, както и желязо, належащо за естественото кръвообразуване, обвързвано със половата функционалност.

Вишна

Вишневият сок е превъзходен метод да се отървете от мускулните болки и да минимизирате последствията от пострадване след подготовка. Вишната е сходна по своя резултат с противовъзпалителните медикаменти, само че е огромен плюс – тя е лишена от страничните им резултати.

Шоколад

 Консумация на шоколад

Шоколадът е значимо да се избере вярно, да е горчив и в дребни количества. Шоколадът е със наличие на какао над 70%, богат е на флаваноли, спомага за понижаване на нездравословния холестерол, усъвършенства кръвообращението и балансира кръвното налягане, което е неразривно обвързвано с еректилната функционалност.

Стриди

Цинк, цинк и още веднъж цинк – това е вашата мъжка мантра. Той е от решаващо значение за здравето на сърцето, мускулната работа и репродуктивната система. А стридите са водещи в наличието на цинк. Не намирате стриди в магазините към вас? Заменете ги с говеждо, пуешко, пилешко или тиквено семе – макар че те отстъпват по наличие на цинк на морските артикули, само че са положителни снабдители.

Авокадо

 Сандвич с авокадо и яйце

Полезните мононенаситени мастни киселини от авокадо, правят отлична работа с холестерола, който ви приближава до начало на инфаркт на миокарда. Вместо авокадо потребни мазнини могат да се получат още от маслиново или конопено масло, както и от ядки – по положителни от животинските и трансмазнините.

Тлъста риба

Сьомга, херинга, сардини и камбала са метод да получите други здравословни мазнини, наречени Омега-3 мастни киселини. Тяхната специализация е сърдечно-съдовата система, чиято отлична работа е толкоз значима за мъжете.

Мляко и кисело мляко

 Кисело мляко

Млякото и киселото мляко са богати на левцин – аминокиселина, значима за мускулния напредък. А удобните за червата бактерии, протеини и калий, съдържащи се в огромни количества в киселото мляко, го вършат отлична закуска след фитнес залата.

Джинджифил

Парчета маринован джинджифил, които са допълнение към суши, са потребни след претоварване след фитнес. Джинджифилът има противовъзпалителни свойства и облекчава мускулните болки.

Банани

 Полезни храни за мъже

Когато приказваме за банани, в главата ни се върти калий. Защо се нуждаем от толкоз доста калий? Силни кости и мускули, кръвно налягане – всичко това е в негова власт. За връзката сред кръвното налягане и ерекцията към този момент споменахме.

Доматен сос и домати

Доматите са богати на ликопен – вещество, което има способността да защищава от поява на рак на простатата. Един елементарен метод да се ядат повече домати дневно, е не да се смесят със сметана и макаронени произведения, а доматен сос въз основата на доматено пюре.

Спанак

 Зелено смути

Зрението и здравето на простатата се управляват добре от веществото, което се съдържа в спанака – лутеина. Вкусът на спанака е добре припокрит с по-ярки зеленчуци или плодове, прибавете шепа спанак към зеления шейк дружно с ябълка и няма да забележите неговото наличие.

Шамфъстъци

Протеин, фибри, цинк, отличен усет – само че има ли някакви аргументи, които да ни убедят да ядем повече шамфъстък? Друг мотив е, че те също способстват за понижаване на неприятния холестерол. Тези вкусни ядки са повсеместен метод за поддържане на такива области на мъжкото здраве като полова функционалност и сърдечно-съдова система.

Яйца

 пържени яйца на очи

Яйцата ни обезпечават здравословна порция от лутеин, протеини и желязо, само че би трябвало да ядете цели яйца. Яйцата ще оказват помощ на мъжете да получат мускулна маса и да поддържат функционалността на кръвообращението. Не забравяйте, че едно яйце съдържа 185 мг холестерол, макар обстоятелството, че неговата целесъобразна доза на ден е 300 мг, тъй че дръжте под надзор броят изядени яйца.

Бразилски орех

Най-добрият източник на селен - минерал, нужен за имунната система и здравето на щитовидната жлеза. Селенът е нужен за здравето на мъжете, защото взе участие в биосинтеза на основния мъжки хормон тестостерон, подкрепя естественото действие на половите органи. Тези ядки са комфортни и доста вкусни за хранене даже и в придвижване.

Овесена каша

 Каша

Фибрите, може да звучи като нещо маловажно за мъжете, само че изгодите за здравето им е мъчно да се подценят. Овесената каша е богата на фибри и е чудесна опция за тонизираща и нормализираща храносмилането закуска. Фибрите почистват кръвоносните съдове от нездравословния холестерол – един от най-лошите врагове на човешкото здраве.

Кафе

Понякога всеки от нас се нуждае от ударна доза кофеин, с цел да реши мъжките си задания. Добре е да ви предупредим да спрете избора си на чаша мощно кафе. То съвсем няма калории и коства няколко пъти по-малко от енергийните питиета. Разбира се, не злоупотребявайте – разчитайте на тялото си за мощ.

Прочето ище за най-полезните храни за мъжете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР