Размишлявах и анализирах, след като пробата ми за коронавирус излезе

...
Размишлявах и анализирах, след като пробата ми за коронавирус излезе
Коментари Харесай

Дариткова изкарала коронавируса леко, уверява, че здравният министър няма да е безконтролен

Размишлявах и проучих, откакто тестът ми за ковид излезе позитивна и открих, че съм имала напълно леки признаци. Затова е доста значимо да се съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост – с цел да не бъдат инфектирани хора с хронични болести, при които болестта може да протече доста тежко. Това съобщи оздравялата от COVID-19 доктор Даниела Дариткова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ.
Не изпитах боязън от болестта, тъй като не усещах никакви съществени признаци – главното ми терзание беше за всички пациенти, които бях прегледала през последната седмица, поради основаната неуравновесеност. Основното ми утешение пристигна, когато стана ясно, че никое от контактните ми лица не е било инфектирано, описа депутатът.
Според Даниела Дариткова, тя надали се е заразила в кабинета си, защото там употребила маска и ръкавици. Но отвън кабинета си имала доста обществени контакти, а не носела маска преди установяването на болестта – тъй като следвала тогавашните рекомендации на СЗО здрави хора да не носят маски.
Ще въведем легална формулировка за епидемиологична обстановка и ще опишем какво значи едно такова разбиране, увери Дариткова по отношение на готвените огромни законодателни промени през Закона за здравето, като сподели, че за задачата ще се употребяват интернационалните документи. Надявам се да не изпаднем в догадка на противоконституционност, сподели още тя.
Дариткова съобщи и, че дори с изключителния закон не било желано да се лимитират вечно цивилен права. Тя обаче призна, че фактически някои взети от здравния министър ограничения били непоследователни, само че обстановката била нова за всички. " Коронавирусът не е липсващ, ще би трябвало да се научим да живеем с него – това е предизвикването ", изясни тя.
Народното събрание в никакъв метод не е спряло да работи и демокрацията не е застрашена, акцентира Дариткова.
За край Дариткова изясни по какъв начин от ГЕРБ построили къща в Хитрино и давали за щедрост от така наречен безотчетни средства, които депутатите вземат. Но тези пари в действителност би трябвало да отиват за заплати на сътрудници, съвещания, експертизи, пространства и други действия, свързани с работата на депутатите, а всяка парламентарна група дефинира по какъв начин да се харчат. А какво стана с тях по време на изключителното състояние - научете ТУК!
Още двама депутати са инфектирани с коронавирус
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР