Разминаване в позициите на Германия и Франция по темата за

...
Разминаване в позициите на Германия и Франция по темата за
Коментари Харесай

Меркел смята, че нито една страна от Западните Балкани не е готова за еврочленство

Разминаване в позициите на Германия и Франция по тематиката за присъединение на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз. По време на срещата на върха в Словения немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че нито една от страните в този район не е подготвена за еврочленство и Брюксел не би трябвало да се ангажира с съответна дата. 

" Не, не поддържах това предложение, тъй като считам, че няма да е от изгода. Черна гора към този момент е отворила доста преговорни глави и може да е подготвена доста скоро. Така че мога да кажа на Черна гора - вашата дата също е пред 2030 година. Наистина нямам доверие в определянето на дати. Вярвам в осъществяването на нашите обещания. След като изискванията бъдат изпълнениу присъдиняването може да стане факт. Досега това нямаше по какъв начин да стане, защото никоя от страните не дава отговор изцяло на изискванията ".

По-оптимистичен звук показва френският президент Еманюел Макрон по време на срещата на върха. Той се разгласи за предоставяне в къс интервал на европейска вероятност на страните от Западните Балкани. Макрон посочи, че на тези страни би трябвало да им се покаже, че са част от сърцето на Европа, заслужаващо вложения, търговия и вероятно участие в Блока.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР