Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават

...
Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават
Коментари Харесай

Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават камионите

Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават камионите. Това съобщи в " Денят стартира " министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Увеличението на таксите беше отсрочено един път, с цел да се създаде обективен механизъм, посочи Шишков. Решението е да се вкарат разнообразни ставки според от километрите, които изминават водачите.

" Тези, които карат по-малко по нашите пътища, на процедура ще заплащат повече от тези, които изминават повече километри. Тези камиони, които зареждат главно нашите магазини, на процедура ще заплащат по-ниска такса, а директните ще заплащат по-висока такса. Отлагане на това решение не може да има повече. Хората, които употребяват избрана инфраструктура, е разумно да я заплащат, с цел да може тя да се самофинансира и устоя ", уточни Шишков.

Един милиард и 100 хиляди лв. са отделени за новата стратегия за енергийна успеваемост, сподели още Шишков. Парите са разпределени по райони. За да аплайват за финансиране, представителите на етажната благосъстоятелност би трябвало да показват механически паспорт на постройките като той може и да е остарял, само че би трябвало да има енергийно проучване по новата разпоредба.

За Великден е планувано да бъдат пуснати елементи от пътя Ботевград-Мездра и Автомагистрала " Европа ", както и обходът за Бургас, сподели още Шишков.

Междувременно продължава ремонтът на водопровода в град Омуртаг като задачата е до лятото да бъде обезпечена вода за локалните поданици. За да се реши дефинитивно казуса с водата, обаче, е нужно построяването на нов довеждащ тръбопровод, посочи районният министър.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР