Различните комбинации от нов тип дроги са изключително опасни. Имаме

...
Различните комбинации от нов тип дроги са изключително опасни. Имаме
Коментари Харесай

Симеон Парлапанов за ФрогНюз: Комбинациите от нов тип дроги са из...

Различните комбинации от нов вид дроги са извънредно рискови. Имаме мощна приложимост и на транфиланкти, успокоителни, упойки, които се употребяват за животни. Наблюдават се забавни, само че доста смъртоносни дроги, при които даже и хората занимаващи се с тяхната продажба са изумени от това, че подобен вид неща се търсят.

Средната възраст,  при която децата стартират приложимост е към 12-13г., като има наклонност да пада. Бих присъединил в новия бранш на опиати, нещо, което хората не дефинират като опиат, само че от него се развива взаимозависимост и това е хазартът. Все повече малолетни хора имат достъп до това да залагат онлайн, което е много притеснително.

 

Наблюдава се и засилващата интернет взаимозависимост, бих присъединил към това и зависимостта от порнография, която в полза на истина също е извънредно рискова. Тя води до експанзия, меланхолия, угнетяване, тъй че има извънредно доста нови неща, като наклонността е новите дроги да провокират доста по-сила взаимозависимост, по мощен, само че къс резултат, който да докара до дълготрайно търсене на самия опиат. 

 

Винаги сме живели в свят на зависимости, просто сега самият климат е подобен, че подтиква подобен вид държание и в доста степени това държание се възстановява, защото преди време тези въпроси са били табу и е било ужасно да се приказва.

 

Това сподели за ФрогНюз

 

Ето го цялото изявление:

 

Г-н Парлапанов, съгласно данните от отчета на Организация на обединените нации за здравословното държание на децата в учебна възраст, българчетата са първи в Европа по използването на алкохол, цигари и канабис. Каква е повода за тази тревожна наклонност?

Това е наклонност, която се следи от много години. Все по-нисък е и прагът на възрастта на започващите приложимост. Можем да изброим голям брой аргументи. Един от главните фактори е, че използването на алкохол е извънредно подценявана. След последната ни среща с възпитаници от 4-и и 5- и клас, от към 20 възпитаници, 15 подвигнаха ръце, че са опитвали алкохол.

 

На въпрос къде, те дадоха отговор, че в фамилна среда са пробвали и не мога да скрия, че тази информация много ме изненада.Това е един от факторите, които рефлектират - фамилната среда, образецът, който се дава.

Да не забравяме, че алкохолът като цяло е нормализиран в съзнанието на всеки един, без значение дали е дете или възрастен, той се води обществено допустим, защото се продава легално.

В интернационален проект алкохолът е седмата причина за смъртност. Той има връзка с към 200 болести и за жалост там една взаимозависимост се развива много по-скрито, като лишава приблизително към 10-ина години, тъй че може да очаквате, че в случай че един към 12 годишен стартира да пие алкохол, на към 22-23 год. към този момент ще има открита алкохолна взаимозависимост.

Това естествено е друго от новите дроги, тъй като те образуват зависимостта физически и душевен в границите на към четири седмици.

Не би трябвало да подценяваме това, че алкохолът се продава в магазините и съгласно мен би трябвало да се обърне доста съществено внимание, тъй като доста постоянно той се стартира още преди марихуаната. 

Каква е наклонността при цигарите?

Тенденцията тук е да бъдеш по-готин, да опиташ нещо друго, да се различиш от масата и така нататък Това са аргументите, заради които младежите пробват, защото стартират използването в една възраст на построяването напълно на личността, образуването на ползи и наученото в тази за тях бурна възраст попада използването, защото те са в един пробен стадий от живота.

Енергийните питиета също попадат там. Те са нещо, което също е легално и евентуално върви от уста на уста, че може да сътвори някакво чувство, което е физическо и психическо, то е като издирван резултат от използването. Чисто маркетингово тези огромни кооперации имат за цел да продават повече и в страхотните вложения в тази насока  в таргета влизат хора, които са под 18 години.

Продължава ли използването на райския газ от малолетни, макар възбраната му?

 

Нашата предварителна защита и анкети демонстрират, че райският газ стартира да се постанова в челните места като вещество, което се използва. Тук като цяло самото законодателство по подобен метод е основано, че не може да се забрани подобен вид субстанция, тъй като тя се употребява в разнообразни промишлености, в автомобилната и хранителната. Причината за приложимост е лесната досегаемост, това, че в действителност се продаваше по магазините и към момента се продава в огромна част от тях, както и в нощните заведения. 

Тук се връщаме на това, че огромна част от средата на българските възпитаници използва и рисковете са много високи, тъй като самото качество на алкохола, енергийните питиета, няма да разясня райския газ, опиатите, става все по-ниско, по-токсично, по-опасно за както за самото физическо здраве, по този начин и за психическото, тъй като започваме да виждаме от ден на ден подвластни с съпътстваща диагноза, в резултат на използването на тези субстанции. Това е наклонност, на която също би трябвало да се обърне внимание, тъй като за разлика от преди, когато това беше един на 10 или двадесет индивида, към този момент може да виждаме в същата група по двама, трима, което е много притеснително.

Кои са най-модерните опиати, които използват учениците сега и от каква възраст стартират?

Средната възраст е към 12-13г., като има наклонност тя да пада. Бих присъединил в новия бранш на опиати, нещо, което хората не дефинират като опиат, само че от него се развива взаимозависимост и това е
хазартът. Все повече малолетни хора имат достъп до това да залагат онлайн, което е много притеснително.

Ние следваме наклонността на Запада, тъй че когато нещо се случва в Америка и Западна Европа, то напълно скоро идва и в България, да вземем за пример синтетичната марихуана и нейните разновидности. Това е марихуана, която доста постоянно има друг състав, напоследък наклонността е тя да става все по-силна, заради композиция от ацетон и разнообразни типове други препарати, които се употребяват в всекидневието. Също по този начин започваме да я виждаме в композиция и с други опиати.

Друг тип опиат, който навлезе от дълго време, само че стартира да се приказва за него неотдавна, това е фентанил, хероин, които е 50 пъти по-силен и доста по-опасен за здравето. Започват да се срещат и бензодиазепини, които примесени с фентанил и други сходни. Освен в Съединени американски щати те към този момент са регистрирани и в Европейския отчет за синтетични субстанции в Европа, което значи, че към този момент имаме случаи на тях и у нас.

Различните комбинации от нов вид дроги са извънредно рискови. Имаме мощна приложимост и на транфиланкти, успокоителни, упойки, които се употребяват за животни. Има извънредно забавни, само че доста смъртоносни дроги, при които даже и хората занимаващи се с тяхната продажба са изумени от това, че подобен вид неща се търсят.

Наблюдава се и засилващата интернет взаимозависимост, бих присъединил към това и зависимостта от порнография, която в полза на истина също е извънредно рискова. Тя води до експанзия, меланхолия, угнетяване, тъй че има извънредно доста нови неща, като наклонността е новите дроги да провокират доста по-сила взаимозависимост, по мощен, само че къс резултат, който да докара до дълготрайно търсене на самия опиат. 

Можем да кажем, че сме изправени пред една полиупотреба, не използването на строго едно вещество, както преди време кокаин или хероин. В момента безусловно се използва каквото има и общо взето картината е такава, че нямаме подвластен, а имаме полизависими.

Както казахте, фамилната среда е значим фактор, когато приказваме за зависимости. Върху какво да си насочат вниманието родителите, поради тази полизависимост, която се следи все по-често измежду децата?

Не единствено родителите са фактор, имаме обществени и биологически фактори, психически фактори, ситуацията в самото ни общество, която е много по-различна от тази обратно във времето. Намираме се в консуматорско общество, което като цяло има генерална концепция да използва нещо.  Винаги сме живели в свят на зависимости, просто сега самият климат е подобен, че подтиква подобен вид държание и в доста степени това държание се възстановява, защото преди време тези въпроси са били табу и е било ужасно да се приказва.

 

В днешно време огромна част от това да употребиш е обикновено, да пушиш марихуана не е опиат, алкохолът също не е нещо, което да е опиат, нещо което да е незаконно, тъй че имаме подобен вид настройки в самото общество.

 

Интервю на Констанца Илиева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР