Разкритията около изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП)

...
Разкритията около изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП)
Коментари Харесай

Асен Василев: Скандалът Спецов е серия от театрални постановки

Разкритията към изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов са " серия от театрални постановки ". Това разгласи в четвъртък в предаването на бТВ " Лице в лице " министърът на финансите Асен Василев.

" Г-н Спецов си прави идеално работата и аз не мисля, че там има какъвто и да е проблем ", сподели Василев, който за следващ път отбрани назначения по негово предложение Спецов. По случая с шефа на Национална агенция за приходите стартира инспекция на прокуратурата, която тече към този момент над месец и не е ясно по кое време ще завърши.

Още в деня на назначението на Румен Спецов отпред на Национална агенция за приходите проверяващият уебсайт Bird.bg разгласява публични данни от Търговския указател и листата на длъжниците на Национална агенция за приходите, от които е видно, че през април 2016 година Спецов е продал компанията си " Гранекс Трейдър " ООД на малоимотно лице, което е огромен дебитор на Национална агенция за приходите и има престъпни регистрации. На идващия ден Министерството на финансите призна за продажбата, само че твърдеше, че все още на продажбата компанията не е имала данъчни отговорности.

По-късно обаче счетоводители, представени от някогашния зам.-министър на финансите Георги Кадиев, изнесоха записка от различен обществен указател на Национална агенция за приходите, от която излиза наяве, че най-вероятно Спецов е продал компанията си в миг, в който тя е била в данъчна проверка. Въпросната проверка след това открива отговорности, които по последни данни възлизат на 1.1 млн. лева Вече към 5 години те не могат да бъдат събрани от Национална агенция за приходите, защото се водят на малоимотен жител. Кандидат-депутати от ГЕРБ снимаха изоставената къща на въпросния жител в драгоманското село Ялботина, за който настояват, че е напуснал страната в посока Сърбия в края на май.

Според Василев в това, че Спецов е продал компанията си, никакъв проблем, тъй като към оня миг тя не е имала никакви отговорности към Национална агенция за приходите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР