Разкрит е виновникът, заради когото преди дни пластмасови туби минерална

...
Разкрит е виновникът, заради когото преди дни пластмасови туби минерална
Коментари Харесай

Разкриха виновника! Защо туби за вода в магазин бяха пълни с ракия

Разкрит е виновникът, поради който преди дни пластмасови туби минерална вода, продавани в магазин в Пловдив, се оказаха цялостни с ракия.

" Всичко започна с връщането на туба от въпросната минерална вода от наш клиент, който ни сподели, че водата мирише на нещо, което евентуално е ракия ", описа Дафина Дългърова, шеф на магазина пред Plovdiv24.bg. " Веднага изтеглихме останалите бутилки от партидата от магазина след този сигнал и проверихме дали това е по този начин. Оказа се истина – в бутилките имаше ракия. От 10 доставени бутилки по 8 литра обаче бяха останали към този момент единствено две ", добавя тя.

Днес стана ясно, че зад мистериозното " преобразяване " на водата в ракия стои водач от дистрибуторската компания, която зарежда магазина. Той е решил да употребява празни туби с вода, с цел да ги изпълни с ракия за персонална приложимост. Тубите не ги взима у дома, а ги оставя във компанията на склада. И оттова по простъпка се озовават супермаркета.Шофьорът е освободен от работа. 

Във връзка с този случай под управлението на Районна прокуратура - Пловдив от ОД на Министерство на вътрешните работи -Пловдив се прави предварителна инспекция. Тя е с оглед вероятно осъществено закононарушение по член 234 алинея 1 от Наказателния кодекс - за разпространение на акцизни артикули без бандерол, когато подобен се изисква по закон. Срокът за приключването е едномесечен. Проверка се прави и от Агенцията по сигурност на храните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР