Разказваме ви за един любопитен пример за това как един

...
Разказваме ви за един любопитен пример за това как един
Коментари Харесай

Нови коли на стари платформи или един неочакван пример

Разказваме ви за един любопитен образец за това по какъв начин един относително нов автомобил може да се прави на осъвременена, само че много остаряла платформа, проектирана още през седемдесетте години на мивналия век. Подобни коли се вършат главно за така наречен разрастващи се страни, само че не са нещо извънредно даже по международните стандарти.

Много модерни коли са основани на платформи, създадени преди няколко десетилетия. Абстрахирайки се от очевидните модели като Suzuki Jimny или съветската Lada Niva, в този момент ви демонстрираме един по-малко прочут случай - този на Peugeot 405.

Когато пускат на пазара елегантния седан 405, планиран от Pininfarina, французите надали са си представяли, че 35 години по-късно той към момента ще се създава – и то в Иран, който по това време е под жестоки наказания.
`Нови

Колата обаче се оказа сполучлива: цивилните версии впечатляваха с комфорт и ръководство, спортните също реализираха забележителни триумфи, само че такова дългоденствие несъмнено не беше включено в проектите на Peugeot.

Въпреки това " четиристотин и петицата " към момента е в употреба. Лицензираната сглобка в завода Iran Khodro в Техеран стартира през 1992 година, през 2000-та седана търпи рестайлинг в стила на модела 406 (същият от кино лентата Taxi), а малко по-късно е преименувана на Peugeot Pars и продължава да се върти отвън поточната линия.

`Нови

Тогава, при започване на новото хилядолетие, иранците правята собствен личен седан, наименуван Samand. По отношение на технологиите обаче, това е съвсем същото Peugeot, само че с друга каросерия и автентичен интериор. Тази кола даже беше продавана в Русия (макар и без необикновен успех) и към момента се създава, откакто мина през няколко актуализации.

Прави усещане, че Iran Khodro има и по-нови модели - да вземем за пример Tara въз основата на доста по-модерното, като платформа Peugeot 301. Но наподобява, че иранците нямат желание да изоставят потвърденото завещание на „ четиристотин и петицата “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР