, разказа за Plovdiv24.bg своята истина за инцидента, станал на

...
, разказа за Plovdiv24.bg своята истина за инцидента, станал на
Коментари Харесай

Татяна Събчева: Цялото ми око се наду и цъфна, повече никога няма да споря с полицаи!

, описа за Plovdiv24.bg своята истина за случая, станал на 25.10.2020 година по бул. " Васил Априлов ". " Вие, медиите, сте единственото избавление за жители като мен, които нямаме връзки, тъй като е очевидно, че системата работи против нас “, сподели 33-годишната Татяна Здравкова Събчева.

По думите й тя е жертвата, а не служителите на реда и нищо, разказано в обвинителния акт, не е истина, а е цялостна небивалица “. Миналия ден Татяна бе наказана на 9 месеца пробация за тежко безчинство по съкратената процедура, с признание на виновност. Между нея и прокуратурата бе подписано съглашение. Тя бе наказана да заплати и разноските по делото, както и хонорара на юриста на потърпевшия служител на реда в размер на общо близо 900 лв.. В залата момичето се разплака. Явно от яд.

" В 21.00 часа в неделя вървях пешком, с цел да си взема вечеря и да се прибера, пребивавам наоколо. Нито съм пила алкохол, нито съм била с автомобил. Попаднах на служители на реда, които лепят санкции на погрешно паркирали коли пред павилиона за гироси и влязох в спор с тях. Питах ги за какво лепят там, а не отидат на различен многолюден бул., където придвижването е натоварено.

Забелязала съм, че го вършат постоянно там, лепят, след това въртят в кръг и още веднъж лепят на новоспрелите. Повече няма да си разреша в никакъв случай да взема гражданска позиция и да вляза в спор с служител на реда след този случай “, зарича се младата жена.

По думите й нещата ескалират и безусловно за две секунди тя бива " сгъната и мушната “ в полицейската кола, а по-късно откарана във Второ районно управление (на МВР). " Бяха двама големи мъже, не можех да се съпротивлявам изобщо. Ядосаха се, че си разрешавам да кажа нещо.

Започнахме да викаме на висок звук, аз им споделих, че нямат право да ме задържат, че желая юрист, само че всичките ми права бяха нарушени, не ми разрешиха първоначално да приказвам по телефона. Нещо повече – започнаха да ме блъскат и да ме ритат, караха ме да подпиша някакви документи, само че аз отказвах, блъскаха ми главата в радиатора и в стената и цялото ми око се наду и " цъфна ". Като видя това, единият от служителите на реда ги накара да спрат, че се виждало.

Скулата ми беше ожулена, гърбът ми също беше в синини. Това беше кошмарно арестуване. Държаха ме 24 часа в ареста, без вода, без храна. А по-късно ми споделиха: " Сега ще ти спасим живота и ще забележим идващия път дали ще си позволиш да отговаряш на служители на реда ".

Като ме пуснаха, отидох напряко при доктор, който ми издаде здравно. Всичко ме болеше, медикът не можа да повярва, като видя синините ми, че това се е случило на момиче. Лекарят даже разяснява, по какъв начин тези от Второ районно управление (на МВР) не се били научили, че не би трябвало да се бият хората.

Не стига, че аз съм битата, само че и ме упрекнаха за безчинство и нахлуване на служители на реда. Единият от тях имал контузия в гърдите – та аз да не съм каратист. Пълни неистини, и се поддържат един различен. Единственото ми избавление бяха записите, само че те са ги унищожили. Срещу системата в България не можеш да се бориш, изключително, в случай че си елементарен човек, като мен “, описа още Татяна.

Пак по думите й служителите на реда имат подготвена скица, която прилагат на доста жители като нея, като ги забъркват в такива обстановки. И по-късно ги изнудват за пари, като им предявяват разнообразни обвинявания.

В нейния случай единият от служителите на реда я упреква за засегнатост с частен иск за 1500 лв.. Тя подписва съглашение и ги заплаща " с цел да спре да се усеща афектиран “. Второто обвиняване е за тежко безчинство, на което станахме очевидци. Тук дамата ще би трябвало да заплати до пет дни близо 900 лв..

По време на делото юристът на другия служител на реда я осведоми, че завеждат ново дело против нея, с иск за 4000 лв., за лека телесна щета, за това, че го е одраскала. " Това е схемата към пострадали от сходни случаи. В тази скица даже може да са забъркани и юристи. Пишат ми доста хора, поддържат ме, знаят за доста сходни случаи с елементарни хора. Сега би трябвало да заплащам, ще тегля заеми и ще заплащам. С една заплата няма по какъв начин да покрия тези каузи “, твърди Татяна Събчева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР