Разговорите с България се водят в духа на европейските ценности

...
Разговорите с България се водят в духа на европейските ценности
Коментари Харесай

Ковачевски за гафа с изрязаната снимка: Приемам обяснението на София за непреднамерен пропуск

" Разговорите с България се водят в духа на европейските полезности и опазване на достолепието на жителите и в двете страни ". Това сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски по време на ревизия на строителството на сектора Крупище-Кочани от новата скоростна автомагистрала, която ще свързва Щип и Кочани.

Попитан по какъв начин разяснява това, че е изрязан от оповестената във фейсбук профила на българския министър председател Кирил Петков обща фотография от тристранната среща с държавния секретар на Съединени американски щати, Ковачевски сподели, че приема изказването от пресслужбата на българското държавно управление, че става въпрос за непредумишлен пропуск.

Припомняме, че от държавната осведомителна работа разясниха неприятната обстановка с обяснението, че фрагментите са правени от фотографи на самия конгрес, а " в случай че фотосът е редактиран, то това може да е станало несъзнателно в пресцентъра на кабинета ".

„ Вчера имаше изказване на пресслужбата на държавното управление на Република България, че това е несъзнателен пропуск, аз, министър председателят Петков и нашите делегации имахме в действителност страхотна връзка в границите на Мюнхенската конференция по сигурността и желая да имам вяра, че отговорът даден от пресслужбата на Правителството на Република България е правилен и ще продължим с сполучливата връзка и занапред”, сподели през днешния ден Ковачевски.

„ Всеки прогрес в диалозите с България опозицията употребява, с цел да се основава ново напрежение - обвинявания за пазарлъци и спорене, измислят заявления, които никой не подкрепя”, разяснява Ковачевски вчерашното изказване на водача на опозицията Християн Мицкоски, в което той изиска гаранции от българска страна във връзка с договарянията сред двете страни. Ковачевски още веднъж сподели, че Народното събрание на Република Северна Македония към този момент е приел резолюция, определяща македонските позиции и всички диалози се водят съгласно тези „ червени линии”.

За възможна среща на управлението с опозицията министър председателят на Република Северна Македония съобщи, че няма да одобри среща, на която ще се разискват единствено предварителни парламентарни избори. „ Ако приказваме за претенции за срещи с една-единствена тематика на диалог – предварителни парламентарни избори, такава среща няма да има, тъй като аз не съм човек, който разрешава да притискан “, сподели Ковачевски и добави, че всички политически сили в този интервал би трябвало да работят дружно, с цел да се откри решение на енергийната и здравната рецесия и по какъв начин да се излезе от инфлацията на цените, която удари света.

Той повтори, че избори в Република Северна Македония ще има, само че през 2024 година В момента съгласно него страната се нуждае не от избори, а от водачество, с цел да преодолее следствията от рецесията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР