Разговорите, които водим са за един много по-отворен демократичен процес

...
Разговорите, които водим са за един много по-отворен демократичен процес
Коментари Харесай

Демократите готвят вътрешни избори за листата за местния вот

" Разговорите, които водим са за един доста по-отворен либерален развой както по лъчение на кандидатурите, по този начин и по нареждане на листите. Мислим в посока открити вътрешни избори за нареждане на листите за локалните избори. "

Това съобщи пред news.bg лидерът на листата на " Демократична България " за изборите за Европейски парламент Радан Кънев във връзка оповестената през вчерашния ден подготвеност дясното обединяване да остане дружно и да се бори в подобен формат на изборите наесен.

Припомняме, през вчерашния ден на брифинг ген. Атанас Атанасов от " Демократична България " съобщи, че обединяването са доста добър тим и с резултата от изборите за Европейски парламент са отворили опция за бъдеща работа на идващите избори. От обединяването смятат резултата от евроизборите за приемлив и подобен, че трансформира обединяването в политически фактор, който ще въздейства и върху политическите процеси в България.

Кънев акцентира значимостта на локалните избори и уточни, че обединяването би трябвало да постави старания за оптимално мощно показване и да завоюва оптимален брой съветници, с които да реализира пробиви на кметските избори. Радан Кънев уточни, че София ще е голямо предизвикателство.

" Ние би трябвало да оправдаем доверието на хората със мощна кандидатура за кмет и мощна листа ", аргументира се юристът.

От " Демократична България " обаче към момента нямат кандидатура кой да бъде излъчен да съставлява партията на месните избори в София.

Радан Кънев не знае дали може да се чака да има някакви изненади в листата на обединяването за локалния избор. Той персонално нямало да бъде, с което удостовери желанието си да остане евродепутат - мястото, което завоюва през вчерашния ден и в листата на Демократична България да няма разбърквания.

На въпрос дали имат упоритост за идващото Народно заседание и дали можем да забележим представители " Демократична България " там, Кънев съобщи: " Абсолютно съм уверен, само че не знаем по кое време ще е този парламент. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР