Разговарях с нидерландския еврокомисар. След изборите им може да се

...
Разговарях с нидерландския еврокомисар. След изборите им може да се
Коментари Харесай

Петър Витанов: Ваня Григорова ще играе много сериозна роля в лявото пространство

„ Разговарях с нидерландския еврокомисар. След изборите им може да се чака нещо друго като позиция. Австрия са непоколебими към този момент. Края на декември ние няма да бъдем позволени в Шенген . Но това, което бихме могли да издействаме е присъединение по въздух и вода и да се съгласим единствено, в случай че имаме ясна дата и за сухопътна граница. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ евродепутатът от БСП-ПАСД Петър Витанов. Той коментара и вътрешнополитическата обстановка в страната след локалния избор.

Ваня Григорова се показа добре на локалните избори . Харизматична фигура, която събира поддръжка към себе си. Тя е победител, без значение какво каже съдът. Разбит е митът, че София е дясна. 4-5 хиляди гласа не ѝ стигнаха. Периферните региони, където живеят по-бедните хора, служащите, те гласоподават всеобщо за Ваня Григорова. Тя отдели доста време за изборна акция там, тъй че това не е изненадващо “, разяснява Витанов.
Ако Борисов беше по-категоричен в поддръжката си за Ваня Григорова, тя щеше да бъде кмет. Въпреки, че той поддържа Терзиев в последния ден, то над половината гласоподаватели на ГЕРБ гласоподаваха за Ваня.
Петър Витанов, евродепутат от БСП-ПАСД

Според Витанов множеството от гласоподавателите на ГЕРБ не считат Ваня Григорова за проблем, а са припознавали като вътрешен зложелател ПП-ДБ.

Сега Ваня Григорова ще играе сериозна роля в лявото пространство у нас . Българска социалистическа партия се показа доста зле на доста места в страната на локалните избори. Но резултатите на Ваня Григорова демонстрираха, че лявото в България не е починало “, разяснява евродепутатът.
Надявам се управлението на Българска социалистическа партия да узрее и да ни лиши от наличието си.
Петър Витанов, евродепутат от БСП-ПАСД

Според Витанов множеството от гласоподавателите на ГЕРБ не считат Ваня Григорова за проблем, а са припознавали като вътрешен зложелател ПП-ДБ.

„ Аз си мисля, че сглобката е постоянна. Очевидно е, че има ерозия в поддръжката към ГЕРБ . ПП-ДБ взеха някои огромни градове. В София съумяха, само че човек, който заплати предизборните акции на Политическа партия си купи кметския избор. Купи си номинационното място. Но ще би трябвало да се съобразяваме с тази партия. ГЕРБ от своя страна са първа политическа мощ, само че имат сериозна ерозия и към този момент я няма тази мощна позиция на Борисов “, уточни евродепутатът.

„ Според мен има опит „ Лукойл “ да бъде изпъден от България . Така ми наподобява този скандал. Руши се имиджа на България по този начин “, счита Витанов.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР