Раздвижване при търсенето на планински ваканции отчитат от трите най-големи

...
Раздвижване при търсенето на планински ваканции отчитат от трите най-големи
Коментари Харесай

Ще има ли туристи през лятото в Банско, Борвец, Пампорово



Раздвижване при търсенето на планински ваканции регистрират от трите най-големи курорта у нас Боровец, Банско и Пампорово. Надеждите и упованията са повече български туристи да ги посетят спрямо предишното лято. Раздвижване има и при проведените групи от чужбина макар, че броят им е надалеч по-малък от този преди пандемията от ковид. Преобладава самостоятелното образуване на почивките и в последния миг. Това не дава опция за прогнозиране.
" При всички положения по външнотърговска активност по този начин, както сме привикнали в годините с огромните чартърни стратегии и други типове стратегии с задгранични жители не можем да се похвалим, че равнищата са даже доближени от минали години. Хубавата наклонност е, че въпреки всичко са тръгнали някакви стратегии . При всички положения тази наклонност ще продължи най-малко още две три години. Хубавото е, че въпреки всичко съумяваме да компенсираме с вътрешен пазар, с български жители “, сподели за БНР Мариян Беляков от „ Пампорово “ АД.

По думите му задграничните туристи в Пампорово ще бъдат главно от Балканския район.

„ Индивидуални туристи постоянно могат да дойдат от Япония, Австралия, само че това не е част от някакъв проведен туризъм. Това са самостоятелно самоорганизиращи се хора, които по някакви аргументи са избрали да дойдат при нас, които ние не постоянно знаем. Основното движещо сега са самостоятелните туристи , които употребяват всевъзможни форми на запазване и пакетиране на личната си отмора. Все по-малко за жалост разчитат на туроператорите ".

Специализираните туристически артикули притеглят туристи от други страни:

„ Велопаркът при нас притегля много хора, в това число от Франция, Австрия, тъй като велопарка в Пампорово е доста огромен и забавен и няма доста сходни паркове в района и на Балканския полуостров като цяло, само че той е обект на по-специфичен вид клиентела. Туристи, които са директно свързани с велосипедния спорт “, акцентира Беляков.

 Мариян Беляков разяснява, че конгресния туризъм се е раздвижил:

Медикъл стратегиите са най-новото при нас, опитваме се да развием разнообразни постcovidni стратегии , на които единствената им цел е да въздействат удобно върху човешкия организъм в резултат на прекаран Covid, а освен изцяло възобновяване на организма. Ние сме при започване на тези стратегии. Стартирахме ги сега “.

Засилване на визитата регистрират в Боровец, въпреки че няма аналогия със мощната 2019 година.

Може би ще ни е нужен малко по-дълъг интервал, тъй като към момента дълготрайно обмисляне на почивките сякаш не е допустимо . Всичко се случва в последния миг и нормално разчитаме на уикенд туризма, разяснява Благовеста Томова от Съюза на хотелиерите в Боровец.

По думите ѝ в курорта Боровец са включени много атракциони за гостите:

От курорта разчитат спомагателните действия да привлекат повече туристи и фамилии с деца.

Изготвили сме доста атрактивни пакети. Включили сме много спомагателни атракциони за нашите посетители. Всеки ден имаме уроци по плуване за дребни деца, имаме готварски мастер класове, имаме сладкарски класове, коктейл класове, лечебна изправителна гимнастика, йога, детска анимация, детски клуб за децата  сред 3 и 7 години, кино вечер за деца. Наситили сме пакетите с интензивности на открито, скачане на батут, въженият град, пукотевица с лък, разнообразни игри в хотела. Подготвили сме специфични пакети за лятото, които включват авантюристичен уикенд, кулинарни уикенди , имаме футболни лагери за деца, пакети, които употребяват особено понижение ", добави Томова.

Има очаквания за туризъм в планината сподели и Малин Бистрин, ръководител на Съюза на туристическия бизнес в Банско разяснява, че има запитвания за почивки и от български, и от задгранични туристи.

Очаква се това лято да има повече туристи в Банско.

„ Със сигурност ще бъдат повече, тъй като предишното лято бяха под точката на заледяване. Ние нямахме никаква опция да развиваме какъвто и да е бил туризъм. Основното беше на българския екскурзиант. Пак с наслада имаме някакви заченки на поръчки на туристи от Израел, от Балканските страни, румънски туристи. Предвид положителната обстановка, към този момент поглеждат много съществено към нас. Специално аз имам позвънявания от Белгия, Холандия, от Франция “, добави Бистрин " .

Повече можете да чуете в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР