Раздаването на по 300 лева за слънчеви очила на шофьорите

...
Раздаването на по 300 лева за слънчеви очила на шофьорите
Коментари Харесай

Слънчеви очила за шофьорите и други провинения зад уволнението в Медицинския надзор

Раздаването на по 300 лв. за слънчеви очила на водачите без да е потвърдено по надлежния ред, че те са в риск от ултравиолетови лъчи. Това е измежду най-сериозните прегрешения на към този момент някогашния шеф на изпълнителната организация " Медицински контрол " (ИАМН) Росен Иванов. от здравния министър Костадин Ангелов и като претекст беше посочен одит в организацията, който засякъл голям брой нарушавания. Сред тях - непозволено харчене на пари и ръководство на материални активи, забавено изпращане наложените наказания към Национална агенция за приходите, с цел да бъдат събрани, проблеми с документооборота.

Предистория

Мегаагенцията " Медицински контрол " е натоварена с целия надзор над активността на всички лечебни заведения - от това дали извършват медицинските стандарти, до това желаят ли непозволено пари на пациентите и други Освен това ѝ е поверен целия регистрационен режим на лечебните заведения плюс контрола и координацията на трансплантациите. Самият Иванов излезе в края на предходната седмица с, в която се разгласи за жертва на донос от страна на друга служителка в организацията Пенка Белева, " известна с цветистото название " Мазератито ", която преди години като шеф на инспектората в Министерство на здравеопазването имаше пръст и в други " чистки " в здравната сфера.

Служители против шефа

От одитния отчет, възложен на Mediapool по Закона за достъп до социална информация, е видно, че фактически одитът в началото е почнал на 11 август 2020 година като планова активност на звеното " Вътрешен одит " в Министерство на здравеопазването за консултиране на организация " Медицински контрол ". На 18 август по време на одита на имейла на министъра на опазването на здравето е постъпил сигнал от чиновник на организация " Медицински контрол ", в резултат на което одитиращите е трябвало да ревизират цитираните в сигнала изказвания. Проверката обгръща интервала 1 април 2019 - 18 август 2020 година От одита излиза наяве, че шефът на ИАМН има вътрешна опозиция от страна на свои чиновници, които са оспорвали метода, по който се организират инспекциите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР