Разчетите показват, че в момента най-евтиното отопление е на дърва.

...
Разчетите показват, че в момента най-евтиното отопление е на дърва.
Коментари Харесай

Енергиен експерт с оптимистична прогноза за цената на парното


Разчетите демонстрират, че сега най-евтиното отопление е на дърва. След това са двата цивилизовани метода на отопление, които предлагам - хиперинвенторни климатици и топлофикация, каза в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия енергийният специалист Иван Хиновски.

При пелетите има обилни външни разноски за добиването им, съобщи той. По думите му транспортните разноски са два пъти по-високи, поради повишаването на горивата, а през лятото, когато главно се добиват дървата, цените на електрическата енергия са били доста високи.

Според Хиновски всички домаминства, които употребяват природен газ, ще усетят директно увеличените по отношение на предходната година цени.

Все отново плановете демонстрират, че в случай че наклонността на намаляване на цените на природния газ на тържищата се движи по този начин, от 1 януари ще има леко понижение на цената на парното, съобщи енергийният специалист.

Той разяснява и нерешния проблем с термина " енергийна беднотия " у нас.

Понятието " енергийна беднотия " се разисква на най-високо равнище от 2015 година Абсурдно е, че от този момент до момента този въпрос не е решен. А това взема решение въпроса да не се раздават пари " на калпак ". В момента пари отиват за хора и компании, които нямат потребност от тях. Трябва да се регламентира кои ще определим като енергийно небогати, акцентира Иван Хиновски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР