Разбира ли ме моят домашен любимец? Това е въпрос, който

...
Разбира ли ме моят домашен любимец? Това е въпрос, който
Коментари Харесай

Имате ли куче за домашен любимец? Задължително прочетете това

Разбира ли ме моят домакински любим? Това е въпрос, който интересува притежателите на кучета още откогато животните са били опитомени. 

Според ново изследване кучетата са способни да схващат повече, в сравнение с мнозина могат да си показват. Канадски откриватели, които изучавали 165 кучета и техните стопани, открили, че животните изцяло схващат сред 15 и 215 думи и изречения. Средно домашните любимци в изследването могат да схванат 89 думи – толкоз думи схваща и средностатистическото 18-месечно бебе.

Изследователите Катрин Рийв и Софи Жак от катедрата по логика на психиката и невронауки в университета Далхаузи свързват способността на животните да се учат от околните им взаимоотношения с хората.
Майстор на дограми ми сподели по какъв начин да се отърва вечно от конденза
Как да предотвратим конденза? Тези лесни трикове ще ви оказват помощ. Съвременните прозорци имат доста преимущества: понижават шума от улицат...

„ Поради тяхната еволюционна история и тясна връзка с хората, домашните кучета са се научили да реагират на човешките вербални и невербални сигнали на равнище, несравнимо с други типове “, споделиха те.

Проучването стига до заключението, че кучетата са изключително мощни в реагирането на команди, а по-малко схващат думи, свързани с предмети. Почти всички кучета в проучването са реагирали на личното си име и съществени команди като: ела, долу, остани, чакай, не, добре и напусни.

Повечето от кучетата ще размахат опашки, когато чуят изречения, свързани с лакомство, като „ положително момиче “ или „ положително момче “.

И макар че някои притежатели на кучета може да не са съгласни, откривателите признават, че животните може просто да са се научили да реагират вярно на думите и командите, които чуват, само че не е наложително да схващат изцяло смисъла им.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР