Районните кметове ще получат допълнителни средства за ремонти, ако има

...
Районните кметове ще получат допълнителни средства за ремонти, ако има
Коментари Харесай

Зам.-кметът Величко Родопски: Пари на районите през септемвр...

Районните кметове ще получат спомагателни средства за поправки, в случай че има повече доходи в общинския бюджет. Парите ще могат да бъдат отпуснати най-рано през септември. Това съобщи зам.-кметът Величко Родопски във връзка на решението на Общински съвет, с което отхвърлиха 1,7 млн. лева за шестте региона.

До този миг приходите от наеми и продажби на общински парцели не се извършват по проект и до края на годината се чака да има с 14 млн. лева по-малко събрани средства. В същото време, съгласно зам.-кмета, за тази година регион „ Тракия “ разполага с близо 950 000 лева, „ Западен “ с близо 2 млн. лева, „ Централен “ - 1,5 млн., " Източен " – 700 000 лева, „ Северен " – 700 000, " Южен " – 650 000 лева или общо над 6 млн. лева Някои от регионите не са изхарчили и половината от тези средства, посочи Родопски.

Зам.-кметът изясни, че средствата, планувани в бюджета на общината за ремонт на улици, би трябвало да бъдат вложени за спомагателното възобновяване на две пресечки към подлеза Модър-Царевец, за които в контракта не са планувани пари. Това е повода да не се афишира социална поръчка за избор на реализатори, добави Родопски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР