Районната прокуратура в Стара Загора обяви, че наблюдава образувано досъдебно

...
Районната прокуратура в Стара Загора обяви, че наблюдава образувано досъдебно
Коментари Харесай

Прокуратурата в Стара Загора разследва "престъпление против спорта" по казуса "Верея"

Районната прокуратура в Стара Загора разгласи, че следи формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу спорта по проблема с футболния " Верея ".

По-рано тази седмица БФС извади последния в Първа лига от елита поради сигнали за съмнителни мачове. Клубът два пъти беше глобяван за такива прегрешения, а в този момент се пристъпи към по-суровата мярка.

БФС е получил пет сигнала от УЕФА, свързани с мачове на тима през този сезон. Отделно клубът е обвинен в приемане на непозволено финансиране от китайски жители, свързвани със синдикати за споразумяване на мачове, както и с лица от някогашните страни от Оперативно-наблюдателно дело.

На 8 май в районната прокуратура е било формирано досъдебно произвеждане по сигнал, изпратен след инспекция, осъществена от Главна дирекция " Национална полиция " в София за това, че при започване на предишния декември " в Стара Загора е била препоръчана на другиго полза, която не му се следва, с цел да повлияе на резултата на спортно съревнование ", оповестиха от прокуратурата. Сигналът е за мача сред " Верея " и ЦСКА, извоюван от алените с 1:0.

Разследването е било предоставено на ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора, като е избран двумесечен период за провеждането му.

Преди ден ръководителят на управителния съвет на " Верея " Християн Първанов отхвърли всички обвинявания. " Нашата позиция е, че от основаването на клуба в никакъв случай в нито едно от равнищата на българския футбол не сме взели участие в уговорени мачове, манипулирани такива и не сме нарушавали етиката и феърплея в българския и в интернационалния футбол. Така че за нас тези обвинявания са безпочвени и не знам на какво се базират ", съобщи Първанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР