Районната прокуратура в Ловеч се е самосезирала по проблема с

...
Районната прокуратура в Ловеч се е самосезирала по проблема с
Коментари Харесай

Прокуратурата в Ловеч се самосезира заради теча на амоняк в града

Районната прокуратура в Ловеч се е самосезирала по казуса с изтичащия амоняк от „ Мелта-90 “ след изявления в медиите и обществените мрежи, заяви за  представителят на Окръжната прокуратура Кирил Петров.

Започва инспекция, както на прокуратурата, по този начин и на Икономическа полиция .

Проблемът с приключване на амоняк от хладилната апаратура имаше и през май тази година. Тогава от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) издадоха заповеди за прекъсване на оборудването от употреба , които към момента са в действие.

От предходната седмица сигналите на жители за остра миризма на амоняк още веднъж зачестиха . Това накара кмета на община Ловеч Корнелия Маринова да свика общинския спешен щаб по бедствия и повреди и да алармира министрите на стопанската система и промишлеността, както и на вътрешните работи, като е изпратено писмо и до ДАМТН.

Пред публицисти Маринова разгласи, че е подготвена да разгласи отчасти бедствено състояние, с цел да притегли вниманието на държавните органи.

Изпълнителния шеф на „ Мелта 90 “ АД Андрей Тенев уточни, че след главен ремонт на амонячната апаратура, лишил четири месеца и струващ 85 хиляди евро, се пробват да стартират работа.

От през вчерашния ден в региона към предприятието е сложена мобилна станция на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Плевен, която в продължение на няколко дни ще мери количествата амоняк в атмосферния въздух.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР