Районната прокуратура повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над

...
Районната прокуратура повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над
Коментари Харесай

Прокуратурата в Габрово обвини тримата, задържани за побоя над магазинер

Районната прокуратура повдигна обвинявания на тримата арестувани за побоя над продавач в магазин на улица „ Николаевска “, оповестиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.
Вчера тримата мъже от ромски генезис, бяха освободени 24 часа след задържането им, без повдигнати обвинявания. Едва след събирането на голямо голям брой от хора в Габрово и ескалация на напрежението полицията задържа наново нападателите.

С разпореждане на Районна прокуратура – Габрово от 10 април 2019 година трите лица са арестувани за период от 72 часа. След преценка на събраните по делото доказателства предвид на това, че същите сочат действителна заплаха обвинените да се укрият или да извършат закононарушение, защото са привлечени като обвинени за осъществено съзнателно закононарушение, откакто са осъждани за други закононарушения, Районна прокуратура – Габрово ще направи искане пред районен съд – Габрово за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” на трите лица.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвинени лицата с букви Н.М.(на 21 години), Й.А. (на 20 години), П.А. (на 30 години) за това, че на 7 април 2019 година в магазин „ 2+2 “, действайки като причинители посредством нанасяне на голям брой удари с ръце и крайници в региона на главата, тялото и краката, предизвикали на продавач-консултанта с букви В. И. (от Габрово) лека телесна щета по хулигански подбуди.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР