Районната колегия на Български лекарски съюз във Враца подркепиха колегите

...
Районната колегия на Български лекарски съюз във Враца подркепиха колегите
Коментари Харесай

Лекарският съюз във Враца е против закриването на отделения във врачанската болница

Районната гилдия на Български лекарски съюз във Враца подркепиха сътрудниците си и обявиха възражението си срещу закриването на отделения в МБАЛ "Христо Ботев ". Те излязоха със мнение, с което се оповестиха срещу разрухата и заличаването. Публикуваме документа без редакторска интервенция:

"Уважаеми сътрудници,
Уважаеми Директори на РЗИ, РЗОК и МБАЛ "Христо Ботев " АД гр. Враца,
На свое съвещание /от 31.01.2018 год./ Управителният съвет прегледа документално мнение и изслуша в детайли ръководителя на КТ "Подкрепа " Д-р Емил Младенов по отношение на "оздравителния проект " подхванат от Ръководството на МБАЛ "Христо Ботев " АД гр. Враца във връзка неприятното й финансово положение. В изискванията на кадрови недостиг и действителността да се работи против част, или без възнаграждение за активността, мнението да бъдат съкращавани медицински фрагменти и отделения е недалновидно и съгласно нас ще утежни в допълнение тежката финансова обстановка на нашата Болница.
Конкретно: УС на РК на БЛС - Враца поддържа сътрудниците си и се афишира срещу:
- закриването на Отделението по физиотерапия и рехабилитация. Отделението по ФТР е основано още от 1948 год. и е потвърдило с работата си изгодата по повод възобновяване здравето на врачани. Има огромен, само че неосъществен капацитет. В последните 4 месеца е нараснало с 35 % оборота си и в случай че му се даде късмет, би донесло десетки хиляди лв. спомагателна облага от Клинични пътеки за МБАЛ.
- Допускането МБАЛ "Христо Ботев " АД гр. Враца да остане без Кардиология, Неонатология, Оториноларингология.
Очевидни са вредите за пациентите от закритите към този момент отделения по Съдова хирургия и Инфекциозни заболявалия. Болните хора са принудени да търсят помощ в Бяла Слатина и Монтана.
Немислимо е да напущат МБАЛ "Христо Ботев " АД гр. Враца одобрени капацитети-лекари, какго и младите сътрудници, чиято специализация е бъдещето на опазването на здравето в града.
Необходимо е по неотложност да се създаде проект за ДОФИНАНСИРАНЕ на дейностите, а не редуциране, закриване и задълбочаване на разрухата в опазването на здравето на Враца!
Необходимо е да се създаде проект за привличане на фрагменти в Неонатологията, в случай че отговорно се грижим за новородените и бъдещето /дори в демографски смисъл/ на Враца!
Опитите да се закрият отделения ще докара до загуба на медицински потенциал в лицето на опитни експерти. Освен лечебната активност тези сътрудници осъществят и консултанска активност за редица незабавни положения в регионалните здравни заведения.
Уважаеми дами и господа, участници, носещи отговорност и заинтересувани от опазването на здравето на Враца:
УС на РК на БЛС - Враца упорства за търсене на дофинансиране, привличане на експерти, предоставяне опция на работещите в тези тежки условия да получат възнагражденията си. На младите да специализират и остават в града ни. Категорично сме срещу свиването на активността в МБАЛ "Христо Ботев " АД гр. Враца, допускането да изтичат потенциали и престижи на врачанската медицина!
Обявяваме се срещу разрухата и заличаването!
Предлагаме взаимни изобретателни дейности и ще подкрепим всяко едно Ръководство, което би запазило целостта на МБАЛ "Христо Ботев " АД гр. Враца, достойната работа и възнаграждение на нашите сътрудници.
Не можем и не желаеме да си представим нашите съграждани да търсят здравна помощ отвън Областния град.
УС на РК на БЛС "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР