Районна прокуратура - Търговище задържа за срок до 72 часа

...
Районна прокуратура - Търговище задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха рецидивист, откраднал крупа сума пари от строителен обект в Търговище

Районна прокуратура - Търговище задържа за период до 72 часа рецидивист, направил кражба на сума пари от строителен обект в града

Районна прокуратура – Търговище повдигна обвиняване на 35-годишен мъж за кражба, осъществена от строителен обект в града. М.Л. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1 по отношение на чл.194, ал.1 по отношение на чл.29, ал.1, б. “а “ и б. “б “ от Наказателен кодекс, защото направил кражба на сума пари от строителен обект, при изискванията на рисков рецидив.

Мъжът е осъждан неведнъж, като актуалното действие е осъществено по-малко от месец след излизането му от Затвора в Плевен, където изтърпял наказване „ отнемане от независимост “ по предишно наказание за кражба.

Престъплението било осъществено на 24 ноември 2021 година. Мъжът издебнал служащи на строителен обект да излязат в отмора и несмущаван от никого, измежду бял ден, проникнал в помещение, където се намирали персоналните им движимости. Успял да вземе сума пари от чантата на единия от тях и напуснал.

Докато излизал от помещението, бил видян от един от пострадалите. Тъй като бил чужд, мъжете се усъмнили в дейностите му и тръгнали след него. Обвиняемият избягал, само че малко по-късно още веднъж бил видян от служащите, те подали сигнал на ЕЕН112. М.Л. извадил нож против тях и го размахал. Така още веднъж съумял да се измъкне, избягал преди полицейският екип да е дошъл. Няколко дни по-късно бил открит и арестуван от чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи – Търговище.

Към момента М.Л. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Търговище. В съда е импортирано искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на него - „ задържане под стража “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР