Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем шофьорът на сръбския

...
Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем шофьорът на сръбския
Коментари Харесай

Обвиниха шофьора на сръбския автобус за непредпазливост

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвинен водачът на сръбския рейс - Д.К., на 40 година , също жител на Република Сърбия,, която се случи през вчерашния ден привечер на автомагистрала " Тракия " на Стара Загора.

Обвинението е за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата - член 20 от Закона за придвижване по пътищата - " непрестанно пътните транспортни средства, които ръководят ", и с това по несъобразителност предизвикал междинни телесни повреди на повече от едно лице "

Конкретно обвиняването е за причиняване на телесни повреди на 12 деца на възраст от 6 до 16 години и на двама възрастни - закононарушение се квалифицира по чл.343, ал.3, б. " а " вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои да му бъде поискана мярка за непрекъснато задържане под стража.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Уредът е отчел нулеви резултати .

И сега не престават дейностите по следствието под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи.

Делото е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-Пловдив.
 14 души от сръбския рейс са настанени в болница Обновена
14 души от сръбския рейс са настанени в болница

Шофьорът е арестуван

Припомняме, че по свидетелски показания водачът се е опитал да настройки седалката до него по време на придвижване, по тази причина и рейсът се е отклонил и е излязъл от лентата си на придвижване на 217 км. на Автомагистрала " Тракия ". 28 души пострадаха при злополуката, половината от тях леко, само че 14 души се наложи да бъдат признати в болница. в тежко положение, на един възрастен кракът му беше ампутиран.

По-леко ранените деца и възрастни бяха извозени до Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина , където ги поеха от сръбските медицински служби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР