Районна прокуратура – Сандански е предала на съд три лица

...
Районна прокуратура – Сандански е предала на съд три лица
Коментари Харесай

Обвиняеми за документни измами отиват на съд

Районна прокуратура – Сандански е предала на съд три лица – кмет, нотариус и чиновник в акционерно сдружение, по обвинявания за осъществени от тях документни измами, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият Й.Д., в качеството си на длъжностно лице и като орган на локалната администрация - кмет на с. Сливница, общ. Кресна, имал право да прави нотариално засвидетелствуване на подписи на частни лица върху документи.

Възползвайки се от това събитие, при изискванията на продължавано закононарушение, в интервала на 2016 година, той удостоверил погрешни условия при осъществяване на нотариални заверки на подписи в тридесет и осем заявки. Въпросните документи се отнасяли за смяна на присъединяване и прекачване на насъбраните суми по самостоятелната партида в различен подобаващ фонд за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Те изхождали от разнообразни лица от гр. Благоевград, гр. Сандански, гр. Кресна, гр. Хаджидимово, с. Ощава, с. Сливница, с. Долна Градещница, с. Горна Брезница, като обвиненият удостоверил, че подписите в рубрика „ обезпечено лице “ били положени от тях персонално пред него, което не отговаряло на истината.

Нотариусът Д.А., в кръга на службата си, съставила публични документи, в които удостоверила погрешни условия, а точно - нотариална легализация на подписа върху частен документ.

На 14.11.2011 година, в гр. Благоевград, тя удостоверила върху четиринадесет документа, че съответни лица персонално пред нея положили подписи в Заявления за смяна на присъединяване в различен подобаващ фонд за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване, за да бъде употребявани тези документи като доказателство за тези условия.

Сред заявителите в тях попадали лица от гр. Благоевград, гр. Петрич, с. Скрът, с. Митино, с. Кърналово, с. Първомай.

Към наказателна отговорност е притеглен и Д.М. за това, че в качеството на управител екип „ Пенсионни фондове “ в акционерно сдружение, съставил неистинен частен документ от друго лице. На 15.11.2011 година той го използвал, посредством криво-ляво извършителство, с цел да потвърди прекратяването на правно отношение с Универсален пенсионен фонд.

Предстои наказателните производства против обвинените да продължат в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР