Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу четирима автокрадци,

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу четирима автокрадци,
Коментари Харесай

Изправят пред съда в Пловдив четирима крадци на коли

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт против четирима автокрадци, оповестиха от институцията. Антон К., на 29 година, Ясен К., на 42 година, Бисер П., на 47 година, и Росен М., на 31 година ще застанат пред Темида за това, че при изискванията на продължавано закононарушение в значителен случай, след авансово сговаряне и посредством потребление на техническо средство лишили непознати движими движимости от владението на притежателя без неговото.

Четиримата обвинени се познавали отпреди, като обвиненият Антон К. стопанисвал хале в гр. Радомир, където се занимавал с търговия на части и елементи за използвани коли.

През 2016 година той решил да се доставя с елементи за комерсиалната му активност за набиране на спомагателни парични средства, посредством обири на коли и разкомплектоването им. Обвиняемият Антон К. разполагал с нужните знания за отваряне на непознати леки коли и привеждането им в работен режим, като си набавил и нужните механически средства за това. Той привлякъл за своята активност и обвинените Ясен К, Бисер П. и Росен М.

Четиримата обвинени, в друг състав, лишили от притежателите им седем автомобила, паркирани на разнообразни места в гр. Пловдив, като създали опит и за кражба на лек автомобил.

По делото е открито, че за интервала от 30 май 2016 година до 2 септември 2016 година,в гр. Пловдив, са били отнети – лек автомобил, марка „ Ауди А6 “, на стойност 10 296 лв., лек автомобил, марка „ Ауди А 6 “, на стойност 13 424 лв., лек автомобил, марка „ БМВ 320Д “, на стойност 11 286 лв., лек автомобил, марка „ Мерцедес ML 320 “, на стойност 19 264 лв., лек автомобил, марка „ Мерцедес “, на стойност 18 747 лв., лек автомобил, марка „ Фолксваген Туран “, на стойност 6 800 лв., лек автомобил, марка „ Фолксваген Голф “, на стойност 7 714 лв., като бил изработен опит за лишаване и на лек автомобил, марка „ Мерцедес ML 320 “, на стойност 20 281 лв., или всичко на обща стойност 107 812 лв..

Отнетите коли били придвижвани от обвинените до разнообразни паркинги и междублокови пространства в гр. Перник и региона, където били разкомплектовани и част от тях продадени. По делото са били осъществени голям брой експертизи, разпити на очевидци и други

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР