Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди

...
Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив разследва полицейско насилие – побой с палка на жена на Руския пазар в града

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по изявления в медиите и разпореди инспекция за осъществено полицейско принуждение – побой с палка по отношение на жена на Руския пазар в гр. Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

По напътствие на наблюдаващия прокурор ще бъдат снети пояснения от очевидци, приобщени видеоматериали и други

Проверката се води по член 131 алинея 1 т. 2 вр. член 130 алинея 1 от Наказателния кодекс – за това, че е породена лека телесна щета от полицейски орган при осъществяване на службата му.

Срокът за приключването на следствието е едномесечен.

Според в. " Марица " биячът от Трето районно в Пловдив нападнал дами на Руския пазар. Той им приложил разнообразни хватки от карате и ги бил с палка. Причината - едната продавала незаконен тютюн, а другата - нейна майка, нападнал по простъпка.

Жертвите на полицейския произвол желаят прокуратурата да си каже тежката дума и служителят на реда да си получи заслуженото. Грозните подиуми се разиграли във вторник измежду бял ден и пред голям брой очевидци. Жените и техни близки даже протестирали против странното държание на служителя на реда пред постройката на Трето районно.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР