Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Владимир Т., на 35 г.,

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Владимир Т., на 35 г.,
Коментари Харесай

Служител на мобилен оператор в Пловдив завлече клиенти със 115 000 лева!

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен Владимир Т., на 35 година, за длъжностно заграбване в огромни размери, улеснено посредством осъществени документни закононарушения в изискванията на продължавано закононарушение. Разследването е почнало след получени голям брой сигнали от жители на Пловдив,Смолян и други градове за това, че са търсени от мобилен оператор за неизплатени отговорности. Под управлението на Районна прокуратура-Пловдив неотложно е било формирано, в изискванията на необходимост, досъдебно произвеждане, като следствието е извършено от група чиновници на бранш " Икономическа полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив.

Вследствие на своевременните професионални дейности на полицейските чиновници е бил открит и арестуван Владимир Т., на 35 година, шеф на клон на мобилния оператор в Пловдив, който възползвайки се от служебното си състояние, за интервала от началото на 2017 година до януари 2018 година, е съставил общо 166 броя неистинен контракти за лизинг на 166 скъпоструващи мобилни телефони, в резултат на които са били ощетени над 70 жители, като общата стойност на вредата възлиза на 115 000 лв..  До момента е открито, че обвиненият Владимир Т. е подписвал контракти от името на клиенти на мобилния оператор за получени мобилни телефони на лизинг, за което те не били дали единодушие и научили, откакто били потърсени за дължими суми по неистинен контракти.  Обвиняемият Владимир Т. присвоявал телефоните за себе си, след което ги препродавал на разнообразни лица на по-ниска цена.

По следствието са осъществени голям брой дейности, назначени са експертизи, разпитани са очевидци, осъществено е претършуване и изземване в дома на Владимир Т., като продължава установяването и на други потърпевши. Владимир Т. не е осъждан досега.  На 3 април 2018 година по искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е  взел мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения Владимир Т. Определението на Районен съд-Пловдив може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд-Пловдив. Предвиденото от закона наказване, за закононарушението, в което е упрекнат, е от 3 до 15 години " отнемане от независимост “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР