Районна прокуратура - Петрич е внесла в съда предложение за

...
Районна прокуратура - Петрич е внесла в съда предложение за
Коментари Харесай

Съдят внук на болна баба за нападение над медицинска сестра в Петрич

Районна прокуратура - Петрич е внесла в съда предложение за освобождение на наказателна отговорност и налагане на административно наказване санкция на С.Д., упрекнат за нахлуване над здравна сестра.

Около обяд на 21.10.2019 година бабата на обвинения Д. – 72-годишната Н.Д., се почувствала зле и била докарана от чичо му С.А. във Филиал за незабавна здравна помощ – Петрич. Още пред болничното заведение придружителят й се държал нападателно с намиращи се в близост очевидци – викал и упорствал за оказване в незабавен порядък на неотложна здравна помощ.

Дежурният медицински екип благодарение на носилка свалили старата пациентка от автомобила и я отвели в шокова зала. Било й измерено кръвно налягане и сложена венозна инжекция. Медицинската сестра – С.Г., дружно с водача на кола за спешна помощ, сложили носилката с Н.Д., на преносима количка, с цел да я съпроводят към приемния блок на болничното заведение на първия етаж.

Междувременно обвиненият Д. се включил към роднините си, които подпомагали дежурния екип в превозването на баба му, тежаща към 140 кг. Той се обърнал с викове към сестрата да направи нещо, а по-късно я блъснал с ръка по рамото. Осъзнал какво е направил, С.Д. по най-бързия метод напуснал болничното заведение.

Пострадалата от дейностите на обвинения здравна сестра подала сигнал за посягане върху нея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР