Районна прокуратура – Мездра е постигнала споразумение със защитата на

...
Районна прокуратура – Мездра е постигнала споразумение със защитата на
Коментари Харесай

Хроники от Северозапада: Пиян заряза жена си на пътя да се прибира пеша и катастрофира

Районна прокуратура – Мездра е постигнала съглашение със отбраната на В. Томов (на 38 години), карал след приложимост на алкохол по пътя от с. Върбешница в посока с. Боденец.
Следобед на 22.07.2017 година подсъдимият В. Томов се прибирал след посещение на познати в с. Върбешница, където консумирал алкохол. Движел се с управлявания от него лек автомобил „ Пежо “, като дружно с него пътувала жена му. По пътя двамата се скарали и Томов я оставил да се прибира пешком.
На един от завоите, наоколо до Върбешкия язовир, лидерът изгубил ръководство над автомобила си и се блъснал в намиращ се в непосредствена непосредственост до пътното платно зарязан фургон. Живееща наоколо свидетелка на случилото подала сигнал на телефон 112 и изтичала при колата, с цел да окаже помощ на намиращия се в нея водач. Жената видяла излизащия от авариралото МПС лидер, който бил очевидно в нетрезво положение и не можел да пази равновесие.
Tомов се държал нападателно с пристигналите на място чиновници на РУ-Мездра и осуетил тестването му с техническо средство за приложимост на алкохол. Впоследствие той бил съпроводен до ЦСМП, където дал кръв за лабораторна обработка.
Изготвената по делото физико-химична експертиза е открила съществуване на 2,15 промила алкохол в кръвта на лидера.
В. Томов се е признал за отговорен за осъществено от него закононарушение по член 343б, ал.1 от Наказателен кодекс и се е съгласил да му бъде наложено наказване от четири месеца „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим на изтърпяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР