Районна прокуратура-Асеновград е внесла днес искане в съда за вземане

...
Районна прокуратура-Асеновград е внесла днес искане в съда за вземане
Коментари Харесай

Обвиниха още двама за побоя над децата в Асеновград

Районна прокуратура-Асеновград е внесла през днешния ден искане в съда за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на две лица, съпричастни към спора с гребците. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Асен А., на 40 година, и Джавет Ю., на 32 година, са привлечени като обвинени за безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм.

Установено е, че на 26 юни 2017 година в Асеновград, двамата са направили хулигански дейности в региона на болничното заведение в града, след зародил спор на бент. "40-те извора " сред две групи /роми и състезатели по кану-каяк/. По данни на обвиняването те са се държали нападателно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли закани и носели тояги. След случая Асен А. и Джавет Ю. се укрили надлежно в с. Боянци, и Асеновград, като били издирени и арестувани от полицията на 4 юли.

Двамата обвинени имат съпричастност към зародилия спор, което е открито след непрекъснати оперативно-издирвателни мероприятия. Обвиняемият Асен А. е осъждан, обвиненият Джавет Ю. не е осъждан.

По същото досъдебно произвеждане за хулигански дейности с особена смелост и цинизъм има арестувани още девет лица, които са с мярка за неотклонение "задържане под стража ". Днес по-късно в Окръжен съд - Пловдив следва да бъде прегледано настояването им за по-ниска мярка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР