Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем М.К., на 40

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем М.К., на 40
Коментари Харесай

Обвиниха поръчител на каналджийска услуга

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен М.К., на 40 година, за това, че като подстрекател съзнателно е склонил Е.М., на 46 година, като причинител, на 18 август 2023 година незаконно да подкрепи 13 чужденци – жители на Афганистан, да преминат нелегално през страната.

Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – лек автомобил „ Фолксваген “.

М.К. живеел в Бургас, като осъществявал връзка с „ каналджии “ в Истанбул, Турция.

На 17 август 2023 година посредством мобилно приложение те му изпратили местоположението на регион, покрай автомагистрала „ Тракия “ в област Бургас, където чакали 13 мигранти от Афганистан, с цел да бъдат превозени до София.

М.К. се свързал с Е.М., с който авансово се познавали, и му показал мястото, откъдето той качил чужденците в автомобила.

На 18 август 2023 година на автомагистрала „ Тракия “ в землището на с. Войводиново, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за инспекция автомобил „ Фолксваген “, ръководен от Е.М. Той бил арестуван и по отношение на него е повдигнато  обвиняване.

При осъществени след това дейности по следствието е открито, че М.К. е поръчал на Е.М. да транспорти афганистанците до посочена последна точка против възнаграждение.

М.К. е бил открит в гр. Бургас на 12 декември 2023 година при извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на отдел „ Криминална полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР