Районна прокуратура – Пловдив поиска вземането на най-тежката мярка за

...
Районна прокуратура – Пловдив поиска вземането на най-тежката мярка за
Коментари Харесай

С белезници, но усмихнат, Любо Бомбата застана пред съда

Районна прокуратура – Пловдив изиска вземането на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Любомир Яков от гр. Пловдив. 27-годишният пловдивчанин беше доведен с белезници в Районния съд в под тепетата, където се гледа мярката му за отклоняване. Той е притеглен като обвинен за подаване на подправения сигнал за бомба на Централа гара Пловдив.
Прочетете още
“Извинявам се за постъпката си. Знам, че на 27 години не би трябвало да действам по този начин и в случай че може да ми наложите домакински арест. Това е детска постъпка ". Това съобщи Любомир Яков пред магистратите искайки, по лека мярка. Той посочи, че има проблеми с алкохола и желае да се лекува.

Според обвинителния акт на 15 ноември2022 година в 18:50 ч. на телефон 112 е получено анонимно телефонно позвъняване от махленски телефон, намиращ се в гр.Пловдив, при което мъжки глас оповестява, че в Централна ЖП гара – Пловдив е заложил минни гранати.

При почналата след сигнала инспекция за взривни устройства са евакуирани десетки пасажери, чакащи влакове. Не са установени закани и не са открити взривни субстанции.

В резултат на неотложно проведените оперативни дейности полицейските чиновници са открили и задържали обвинения Любомир Яков. Същият е неведнъж осъждан, в това число и за предходни сходни прояви, за които TrafficNews описа.

Прокуратурата изиска Яков да остане зад решетките, защото съществува действителна заплаха в случай че той бъде освободен той да извърши друго закононарушение или да се укрие.

За сходно закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост до две години. До момента Любомир Яков е осъждан 6 пъти за разнообразни закононарушения.

Любомир Яков заслужи прякора си Бомбата, поради неведнъж подавани сигнали за сложени взривни устройства.

Предстои съдът да се произнесе по отношение на наложената мярка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР