Районен съд–Русе призна за виновен М.М. за неизплатени по 9

...
Районен съд–Русе призна за виновен М.М. за неизплатени по 9
Коментари Харесай

Русенският съд реши: Мъж да плати накуп издръжката за децата си

Районен съд–Русе призна за отговорен М.М. за неизплатени по 9 месечни вноски за всяко от децата му. Той изплати цялото задължението си и не му бе наложено наказване.

37-годишният татко не е осъждан . Бил е женен за свидетелката И.И. и имат две деца – момче и момиче. С решение на съда през 2021 година бракът сред съпрузите бил преустановен, упражняването на родителските права било предоставено на майката, а бащата бил наказан да заплаща месечна прехрана по 170 лв. за всяко дете .

В интервала април-декември 2021 година той не превел нито една вноска, заради което И.И. подала тъжба в Прокуратурата. М.М. бил притеглен към наказателна отговорност за това, че през посочените месеци, откакто бил наказан с решение, влезнало в действие на 19.04.2021 година да устоя своите деца, умишлено не извършил задължението си в размер на повече от две месечни вноски. Общо девет месечни вноски по 170 лв. всяка за дете, всичко на обща стойност 3060 лв. .

В съвещанието пред Районен съд–Русе М.М. показа вносни бележки за изплатените издръжки за процесния интервал в общ размер от 3060 лв.. Предвид това, че не са настъпили други нездравословни последствия за децата , бе приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване, само че не му бе наложено наказване.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Окръжен съд-Русе.

Деецът не се санкционира, в случай че преди постановяване на присъдата от първата инстанция извърши задължението си и не са настъпили други нездравословни последствия за потърпевшия . Тази наредба не се ползва наново. Съгласно член 16 от Наказателно-процесуален кодекс подсъдимият се счита за почтен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР