Районен съд– Кюстендилвземеркиза неотклонение Задържане под стража“по отношение на3- магражданинаКралствоМароко,

...
Районен съд– Кюстендилвземеркиза неотклонение Задържане под стража“по отношение на3- магражданинаКралствоМароко,
Коментари Харесай

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за трима граждани на Мароко, направили опит да преминат незаконно през границата на страната със Сърбия

Районен съд– Кюстендилвземеркиза неотклонение „ Задържане под стража “по отношение на3- магражданинаКралствоМароко, двама от тях на по 18 години и един на 28г. Те сапривлечени от прокуратуратав качествотоимна обвинени, за това че на25.11.2023г.,в региона нам. „ Славчето “, община Трекляно,на към 300метра от линията на държавната граница,санаправили опит да излязатпрез границатана страната за Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта идеянието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи.Обвиняемите обявиха пред съда, че сами са се предали на полицията, заради студеното време. Защитата пледира, че няма данни за закононарушение илиза по- леки ограничения за неотклонение.

За посочения състав на престъплениетосе планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от три до шест години и санкция от 1000 до 5000 лева.В хода на досъдебнотопроизводство са събрани доказателства, в това число обясненията на обвинените, че е налице опит, останал незавършен за прекосяване на границата – престъплениепо чл.279, ал.1 от Наказателен кодекс. Фактът, чегражданите на Кралство Мароко,влезлинезаконно на териториятана Република България, настаненив институция за бежанци и отправили се с желание да преминатнезаконно границата на РепубликаБългария към Испания, видно от обясненията им, обуславя извод на съда, че е налице и действителна заплаха да се укрият или извършат закононарушение.

Определенията на районен съд - Кюстендил, с които по повод натриматачуждиграждание взета най- тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “,подлежатна обжалванес частна тъжба и частен митинг,пред Окръжен съд- Кюстендил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР