Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева

...
Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева
Коментари Харесай

Районен съд – Дупница наложи наказания на водачи на МПС, обвиняеми за нанасяне на средна телесна повреда и за управление с неистинско свидетелство

Районен съд – Дупница, под председателството на арбитър Светла Пейчева утвърди съглашение и наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 месеца, осъществяването на което да се отсрочи за изпитателен период от 3 години, във връзка с обвинен в ръководство на МПС с неистинен формален документ. 23- годишният Х. М. от Самоков / неосъждан / се призна за отговорен в това, че на 07.11.2021 година, към 21.45 ч. в гр. Дупница, на ул. „ Самоковско шосе “, при осъществена инспекция от чиновници на районно управление (на МВР) – Дупница, умишлено се е употребил от неистинен формален документ – Свидетелство за ръководство на МПС, на което е придал тип, че е публикуван от способените органи на Кралство Англия, като за самото му сформиране не може да му се търси наказателна отговорност. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Наказание „ Лишаване от независимост “ в размер на 6 месеца, осъществяването на което да бъде отсрочено за период от три години и отнемане от право да ръководи МПС за период от 8 месеца, дефинира Районен съд – Дупница, във връзка с обвинен, който се призна за отговорен в причиняване на междинна телесна щета на пешеходец при ПТП, като лидер на товарен автомобил. 25- годишният Д. М. от София се призна за отговорен в това, че на 21.06.2021 година, към 23.30 часа на центъра на село Сапарево, община Сапарева баня, при ръководство на МПС – товарен автомобил, марка „ Ивеко “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не е спрял пътното транспортно средство, което е управлявал, когато пред него се е намирал пешеходец, а е имал тази опция, в резултат на което е блъснал пешеходеца Д. П. от село Сапарево, като е сложил в заплаха живота и здравето му, с което по несъобразителност му е предизвикал междинна телесна щета, изразяваща се във фрактура низък крак, довело до трайно затрудняване на придвижването за период по-голям от 30 дни, като деецът е избягал от местопроизшествието.

Подсъдимият Д. М. ще заплати направените разходи по делото в размер на 2067 лева за направените експертизи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР