Район Централен организира кампания за събиране на опасни отпадъци от

...
Район Централен организира кампания за събиране на опасни отпадъци от
Коментари Харесай

Централен организира кампания за събиране на опасни отпадъци

Район " Централен " провежда акция за събиране на рискови боклуци от семействата. Инициативата ще се организира на следващия ден. Гражданите могат безплатно да предават тези боклуци от 10:00 до 16:00 ч. в мобилен пункт на паркинга зад ресторант " Стадиона " (магазин " Т Маркет " ) на бул. " Шести септември ".

Ще се одобряват живак и уреди, съдържащи рисковия метал (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домашен препарати, мастила и опаковки с рискови субстанции, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, както и медикаменти с изминал период на валидност.

Освен по време на акцията, рискови боклуци могат да бъдат излъчени на площадките за разделно събрани боклуци от семействата, обособени в шестте административни региона на общината, като информация за местонахождението им и работното време, може да бъде открита на формалната интернет страница на Община Пловдив: http://www.plovdiv.bg/item/ecology/waste/.

Включването на боклуци с рискови свойства в общия поток битови боклуци въздейства негативно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР