Райна Кабаиванска беше отличена с наградата Карлота Болонини в Рим

...
Райна Кабаиванска беше отличена с наградата Карлота Болонини в Рим
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска получи наградата Карлота Болонини в Рим

Райна Кабаиванска беше отличена с премията " Карлота Болонини " в Рим на тържествена гала по случай 100 години от рождението на огромния италиански режисьор Мауро Болонини, оповестяват от Нов български университет.

Филмовият режисьор е снимал шедьоврите " Травиата ", " Веселата вдовица " и " Адриана Лекуврьор " с присъединяване на Райна Кабаиванска. Режисирал е и историческата " Тоска " в Рим през 1991 година, в която оперната прима е на сцената с Лучано Павароти.

Както писа Българска телеграфна агенция, на 26 юни в Дома на киното, във " Вила Боргезе " се състоя и интернационалната премиера на документалния филм " Школата Кабаиванска " (La Scuola Kabaivanska), отдаден на 20-годишнината на майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет. Филмът е роман е от първо лице, от името на оперна дива. Режисьор е Найо Тицин, сюжетът е на Петър Барбалов, а продуцент е доктор Георги Текев.

Във кино лентата със свидетелства се включват възпитаници на Райна Кабаиванска, в този момент артисти със международна популярност - Андреа Каре, Вероника Симеони, Витория Йео, Мария Агреста, Мария Радоева, както и двама млади дебютанти - Александрина Михайлова и Джузепе Инфантино. За основаването на първия майсторски клас в България приказва неговият създател и продуцент, изпълнителният шеф на Нов български университет доктор Георги Текев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР