Райграс се появи на плажната ивица пред прословутите Летни сараи

...
Райграс се появи на плажната ивица пред прословутите Летни сараи
Коментари Харесай

Скандално! На плажа пред Летните сараи на Доган е засаден райграс, за да го изкарат нива СНИМКА

Райграс се появи на плажната линия пред прословутите Летни сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи - Ахмед Доган , откъдето потеглиха гражданските безредици през лятото. Това се случва през последните няколко седмици. Случайно или не, редом с този феномен, е подадена тъжба до Административния съд (АДмС) в Бургас, с която се нападна решението за регистриране на имота като плаж.

Актът на Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) е от компания „ Стрейтлайн “ ЕАД посредством нейния представител – Калин Тихолов, който е и проектант на така наречен Доган сарай на Сокола.

В претекстовете си арх.Тихолов акцентира, че нанасянето на плажа като плаж в кадастралната карта е „ очевидна фактическа неточност “, защото линията не била покрита с пясък и трошляк, а била „ естествено самозалесила се територия “.

С други думи, той упорства, че това е земеделска земя, а като такава не е нужно да се обезпечава достъп и функционалността на пътя ще отпадне, с което зоната към морето на нос Чукалята още веднъж ще стане още веднъж неразрешена зона за простосмъртните.

Арх.Калин Тихолов е настоял да се наеме геолог, който да извърши сондаж и да потвърди посредством прорез на почвата, че това не е плаж, а равнища, написа Флагман.бг. АДмС Бургас следва да насрочи съвещание, с цел да прегледа жалбата.  

 Това е трева та, която е " поникнала " на плажната линия

За да не бъде изгубен плажът, Организация за протекция на българските жители (ОЗБГ) провежда тази неделя от 11 часа групово разчистване на линията.

„ Миналата седмица взехме проби от трева та, занесохме я при експерт, който е безапелационен, че това не е естествената й среда. Т.е. – тя е засадена. Това е трева , която се употребява за хотелски комплекси. Видяхме и в нашите остарели фотоси, още от 2016 година и там в никакъв случай не е имало трева “, изясни Бисер Русимов от ОЗБГ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР