Растежът на банковите кредити за фирмите в еврозоната се забави

...
Растежът на банковите кредити за фирмите в еврозоната се забави
Коментари Харесай

Банковото кредитиране за бизнеса в еврозоната се забавя

Растежът на банковите заеми за компаниите в еврозоната се забави през февруари при устойчиво повишаване на заемите за семействата, демонстрират последни данни на Европейската централна банка.

През февруари банковите заеми за нефинансовите компании набъбнаха на годишна база с 3,1% след растеж от 3,4% през януари. В същото време растежът на банковите заеми за семействата стабилизира за трети следващ месец на равнище от 2,9 на 100, до момента в който годишното движение на повишение на заемите за целия частен бранш се забави до 3,0% от 3,3% при започване на 2018 година.

Паричната маса (индексът М3) в еврозоната набъбна с едвам 4,2% след покачване с 4,5% през януари, а на тримесечна осреднена база знакът М3 се увеличи през трите месеца до края на февруари с 4,4% при упования за покачване с 4,6 на 100. По този метод растежът на паричната маса се утежни изненадващо под значимото целево равнище на ЕЦБ за покачване с 4,5%, което дава отговор на мандата на Централната банка за ценова непоклатимост в границите на еврозоната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР