Ръстът на цените на храните през последната година и половина

...
Ръстът на цените на храните през последната година и половина
Коментари Харесай

Франция отчете 18 % ръст на цените на храните за година и половина

Ръстът на цените на храните през последната година и половина е достигнал 17,9% във Франция. Това оповестява вестник La Dépêche, базирайки се на данни от Националния статистически институт Insee, който разгласява обзор на покачванията на цените сред януари 2022 година и август 2023 година Изданието обръща внимание, че нарастването е сензитивно най-много при цените на хляба, млякото и месото.

Водещите вериги хранителни магазини се базират на условия, наложени им от производителите, поради които са принудени да продължат да покачват цените. Както предизвести ръководителят на най-голямата група супермаркети E.Leclerc, Мишел-Едуар Леклер, в близко бъдеще цената на питателните артикули по рафтовете на магазините може да бъде в допълнение нараснала с още 6-8%.

От началото на новата година френските управляващи усилиха минималната работна заплата до €1766. В същото време водещата френска профсъюзна централа Общата конфедерация на труда (CGT) счита повишението на заплатите за извънредно незадоволително по отношение на на фона на непрестанно възходящите разноски за живот. Синидкалната централа приканва за цялостна преоценка на цялата канара на възнаграждение в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР