Ръст на туристи от около 7-9 процента се наблюдава през

...
Ръст на туристи от около 7-9 процента се наблюдава през
Коментари Харесай

Около 7-9 % ръст на туристи през зимния сезон отчитат хотелиери в Пампорово

Ръст на туристи от към 7-9 % се следи през завършилия зимен сезон в Пампорово, съобщи Пантелей Мемцов, ръководител на Регионалната туристическа асоциация "Родопи ". По негова оценка ски сезонът е сполучлив с над 75 на 100 междинна претовареност на легловата база в хотелите. Намаление се отбелязва във връзка с турските групи, основно поради поевтиняването на турската лира, само че спадът при туристите от южната ни съседка се копменсира от дейна маркетингова политика към пазари като Русия, балкански и европейски страни, прецизира Мемцов.

Зимният сезон е относително по-добър от миналогодишния, съгласно данни на асоциация "Родопи ". Ръстът съгласно Мемцов се дължи както на удобните метеорологични условия и задоволително сняг, по този начин и на положителната организация от страна на "Пампорово " АД при поддържането на ски зоната. Курортът съумява да се наложи с предлагането на ски услуга за всеки, ски зоната е подобаваща за фамилна отмора, осигурявайки трасета и за напреднали, и за начинаещи, разясняват хотелиери.

Домакинството на влиятелния конгрес Интерски Конгрес през втората половина на март също е фактор за нараствания туристически поток. Провеждането на Конгреса обезпечи висока претовареност в хотелите и в "крилото " на сезона, когато туристите всекидневно понижават. Увеличение се следи при ирландските ваканционни групи.

Резервациите за празничните дни към Великден също демонстрират засилен интерес към курорта, показват от асоциация "Родопи ". Голяма част от хотелите в Пампорово ще работят до края на април, без значение че ски сезонът завърши на 7 април. Записванията за летните месеци също са в ход, изключително за дните към Роженския събор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР