ранция затвори 22 от своите 62 000 училища заради заразени

...
ранция затвори 22 от своите 62 000 училища заради заразени
Коментари Харесай

Франция затвори 22 училища заради заразени с COVID-19

ранция затвори 22 от своите 62 000 учебни заведения поради инфектирани с ковид, откогато тази седмица бяха възобновени присъствените занятия, съобщи Асошиейтед прес.

Десет от тези учебни заведения са на френския остров Реюнион в Индийския океан, където достъпът до опазване на здравето е по-лош, в сравнение с в континентална Франция, и където през последните седмици внезапно се усили броят на признатите в болница инфектирани с вируса.

Days after reopening, France shuts 22 schools after Covid-19 outbreaks
— Filtered News (@filterednews)
Министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер съобщи за радио "Европа 1 ", че френските учебни заведения оповестяват за по към 250 вероятни случая на заразяване с ковид дневно, откогато отвориха порти във вторник.

Не всички тези случаи се оказват с позитивна проба, само че при всеки подобен сигнал учебното заведение би трябвало да съблюдава държавни нареждания, които може да стигнат до връщане на цяла паралелка възпитаници вкъщи за отдалечено образование или до затварянето на цялото учебно заведение.

Вчера Франция откри над 7000 случая на новозаразени, което е най-високият дневен брой в Европа, като през май и юни новите случаи са били по неколкостотин дневно. Смъртните случаи в страната са над 30 700.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР