Рано тази сутрин бяха задържани няколко служители от общинската администрация,

...
Рано тази сутрин бяха задържани няколко служители от общинската администрация,
Коментари Харесай

Арестуваха сръбски общинари за далавери с България

Рано тази заран бяха арестувани няколко чиновници от общинската администрация, в това число и ръководителят в град Сурдулица, в Западните околности. Градът се намира наоколо до българската граница. Информацията бе доказана публично от проверяващите органи в Сърбия и прокуратурата, предава БГНЕС.
Арестите са били осъществени от Дирекцията за битка против корупцията в град Ниш. Оттам отхвърлят да уточнят какъв брой лица са арестувани, само че подчертаха, че става въпрос за много хора, в това число и ръководителят на общината.
Всички те са упрекнати в корист при осъществяването на планове по европейската стратегия на Института за обществена администрация /ИПА/ за трансгранично съдействие през миналите години. Българският сътрудник - община не се показва в информацията. Сред задържаните е и отговарящият за публичните поръчки в Сурдулица.
Сред задържаните са Даниел С., Сладжан М. и Оливер В. Срещу тях е повдигнато обвиняване за пране на пари при осъществяването на плановете. Според проверяващите през 2014 година те са приели офертата на компания от Неготин, която е била с близо 29 000 евро по-висока от тази от Църна трева, която е била с изцяло изрядна документи и е предложила най-ниска цена.
Тепърва се чака да излиза информация за злоупотребите, разкрити от службите на Сърбия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР